Hronika

DOLIJALI KRADLJIVCI STOKE Banjalučani uhapšeni zbog krađe teleta i jagnjadi

Banjalučani R.K. i R.M. uhapšeni su zbog sumnje da su počinili više krađa.

DOLIJALI KRADLJIVCI STOKE Banjalučani uhapšeni zbog krađe teleta i jagnjadi
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Oni su uhapšeni u akciji “Stočar”, koju je PU Banjaluka sprovela u saradnji sa Policijskim upravama Prijedor i Mrkonjić Grad.

– Navedene osobe sumnjiče se da su u periodu od 20. maja do 13. juna ove godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinile više krivičnih djela “Krađa“, te da su oštećenim pričinili materijalnu štetu od oko 5.000 KM – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Pročitajte još

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, obavljen pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi R.K, kojom prilikom je pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, piše ATV.

– U toku je kriminalistička obrada navedenih osoba, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv R.K. i R.M. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima – zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu