Digitalna Srpska

DOMIŠLJATI PREVARANTI Otkrivena dva nova načina instaliranja malicioznih aplikacija na iOS

Još uvijek postoje ljudi koji vjeruju da su Ajfon i Ajped uređaji imuni na malver, ali je tokom godina dokazivano da to nije tačno.

DOMIŠLJATI PREVARANTI Otkrivena dva nova načina instaliranja malicioznih aplikacija na iOS
FOTO: APPLE EXPLAINED/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nedavno je u blog objavi bezbjednosna kompanija Sofos otkrila još nekoliko novih načina koje prevaranti mogu da upotrebe kako bi instalirali maliciozne aplikacije na iOS.

Prema navodima iz izvještaja, prevaranti koriste dvije postojeće iOS funkcije. Jedna od njih je Test Flajt, koja omogućava developerima da kreiraju aplikacije i testiraju ih u beti bez potrebe da prolaze kroz kompletan proces kontrole.

Pročitajte još

Izvještaj tvrdi da neki prevaranti koriste prednosti ovoga kako bi kreirali lažne sajtove koji se promovišu kao legitimne kompanije, a potom šalju svoju aplikaciju u Test Flajt gdje je preuzimaju korisnici i potencijalne žrtve.

Još jedan metod uključuje Vebklips, koji korisnicima omogućava da dodaju sajt na svoj početni ekran kako bi mogli brže da mu pristupe. Prevaranti kreiraju logotipove za ove sajtove kako bi izgledali kao pravi, nakon čega korisnici mogu da se prevare i u njih unesu svoje podatke.

Oni koji su tehnički potkovaniji pomenute metode mogu da detektuju lakše, a ukoliko niste sigurni najbolje rješenje je da sav sadržaj koji preuzimate dolazi ditrektno sa iOS Ep prodavnice kompanije Epl, piše b92.

Prihvati notifikacije