Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DONACIJA IZ NJEMAČKE Loparskim vatrogascima stigla nova oprema

Regioni
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Vatrogasna jedinica opštine Lopare dobila je vrijednu donaciju u opremi i aparatima za gašenje požara.

Poznati privrednik i humanitarac iz Njemačke Miroslav Kojadinović donirao je 140 aparata za gašenje požara, 45 kompleta oprema i 31 kacigu za vatrogasce.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, zajedno sa saradnicima, predao je doniranu opremu i aparate Vatrogasnoj jedinici.

Savić se zahvalio Kojadinoviću, za koga je istakao da je prijatelj opštine Lopare i da je to pokazao brojnim donacijama.

– Oprema je vrijedna i dobro će služiti našim vatrogascima. Vatrogasne aparate ćemo postaviti po javnim objektima na području cijele opštine, ali i u stambenim zgradama – rekao je Savić.

On je podsjetio da je u toku prošle godine Vatrogasna jedinica Lopara nabavila novo vozilo za gašenje požara vrijednosti 270.000 KM.

– Vatrogasci su uvijek na visini zadatka, konstantim ulaganjem su osposobljeni da odgovore na sve izazove u njihovom poslu – dodao je Savić.

Vatrogasna jedinica Lopare broji 14 vatrogasaca, posjeduje dva terenska vozila, autocisternu, navalno vatrogasno vozilo, razvalni alat za saobraćajni udes, 10 kompleta izolacionih aparata, tri prenosna elektro-agregata, četiri prenosne pumpe, kao i ostalu tehničku opremu neophodnu za rad.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO