Regioni

DONACIJA OPŠTINE UGLJEVIK Pomoć šestočlanoj porodici Đokić za gradnju kuće

Šestočlanoj porodici Živana Đokića, nezaposlenog borca prve kategorije u Gornjoj Trnovi opština Ugljevik donirala je 10.000 KM za gradnju novog stambenog objekta.

DONACIJA OPŠTINE UGLJEVIK Pomoć šestočlanoj porodici Đokić za gradnju kuće
Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Nezaposleni demobilisani borac Živan Đokić, otac Aleksandre i Anđele koje su učenici srednje škole, Maše koja pohađa osnovnu školu i petogodišnjeg sina Vaje, zahvalio je svima koji im pomažu da sagrade novi dom.

Živimo u trošnoj i neuslovnoj kući, a uz pomoć Mjesne zajednice Gornja Trnova i Boračke organizacije Ugljevika pokrenuta je humanitarna akcija zahvaljujući kojoj smo do sada napravili temelj nove kuće i od opštinske donacije nabavili materijal za izgradnju – rekao je Đokić novinarima.

On je naveo da izgradnju pomažu komšije i prijatelji i da bi naredne godine trebalo da se usele u novi dom.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posjetio je danas porodicu Đokić, i obišao radilište na izgradnji kuće.

Perić je istakao je da se stanje u društvu ogleda i po tome koliko se može pomoći onima kojima je pomoć neophodna.

– Boračka organizacija Ugljevika donirala je određena sredstva za izgradnju temelja a opština Ugljevik se uključila u akciju i donirala materijalna sredstva za dalju gradnju kuće – naveo je Perić.

Perić  je najavio da će ove godine iz budžeta opštine biti izdvojeno 200.000 KM za izgradnju stambenih objekata porodicama koji su u stanju socijalne potrebe.

– U Ugljeviku se uz podršku UNDP, gradi i 12 kuća porodicama čija su domaćinstva stradala u elementarnim nepogodama i za ovu namjenu iz opštinskog budžeta je do sada izdvojeno 100.000 KM – dodao je Perić izrazivši uvjerenje da će se u narednom periodu stambeno riješiti sve porodice kojima je potreba gradnja kuća na području opštine Ugljevik.

Savjet Mjesne zajednice Gornja Trnova pokretač je cjelokupne akcije za gradnju kuće Đokićima.

– Ideja za gradnju kuće rodila se još  prošle godine, a pružena pomoć je  na pravom mjestu posebno jer su Đokići šestočlana porodica, a Žiko je i učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata ali i dobar komšija i prijatelj svima – istakao je predsjednik Mjesne zajednice Gornja Trnova Goran Stevanović.

Pored brojnih prijatelja, komšija i ljudi dobre volje porodicu Đokić pomogla je i Boračka organizacija Ugljevika koja je materijelno podržala gradnju temelja kuće koji je izgrađen u junu mjesecu ove godine.

Scroll Up