Gradovi

DONACIJA ŠKOLI U TESLIĆU Ambasada Poljske obezbijedila 39.000 KM za opremanje učionica

Ambasador Poljske u BiH Jaroslav Lindenberg posjetio je danas u Tesliću Osnovnu školu "Vuk Stefanović Karadžić", za čije je opremanje, namještajem i nastavnim sredstvima, ova ambasada obezbijedila oko 39.000 KM.

DONACIJA ŠKOLI U TESLIĆU Ambasada Poljske obezbijedila 39.000 KM za opremanje učionica
FOTO: SRNA

Lindenberg je ukazao na značaj koji po djecu imaju kvalitetni uslovi za odvijanje nastave.

Direktor škole Dejan Pozderović rekao je da je sredstvima nabavljen novi namještaj za opremanje četiri učinioce, dok je kabinet informatike opremljen multimedijalnom opremom, a obezbijeđen je i dio nastavnih sredstava za potrebe predmeta hemija, fizika i biologija.

Pročitajte još

Nastavnik informatike Mile Živković rekao je da je kabinet informatike opremljen sa desert računara i televizorom, što će, prema njegovim riječima, značajno unaprijediti kvalitet odvijanja nastave.

Lindberg prethodno je posjetio Opštinsku upravu Teslić, gdje je sa načelnikom Milanom Miličevićem razgovarao o nastavku saradnje, koja će se ogledati u bratimljenju sa nekom od lokalnih zajednica u Poljskoj.

Miličević je najavio da će već na jednoj od narednih sjednica Skupštine opštine Teslić biti donesena odluka o bratimljenju, sa ciljem da zaživi kulturna, sportska, privredna, te ostali vidovi međusobne saradnje.