Magazin

Donose lošu energiju: Sljedeći put kada budete čistili kuću, bacite ove stvari

Prema nekim vjerovanjima, postoje određene stvari u domu koje je bolje ne imati blizu sebe jer privlače negativnu energiju.

odškrinuti ormar
FOTO: SRPSKAINFO

Zato, sljedeći put kada čistite svoj dom, svakako iznesite ove stvari iz kuće:

1. Oštećeno posuđe

Svi predmeti u vašoj kuhinji trebaju biti cijeli. Ako koristite stari oštećeni servis za čaj, a novi i lijepi ste sakrili u ormar, odbijate uspjeh i sreću. Ne odgađajte svoj pravi život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu! I dakako, nemojte čekati da gosti uživaju u lijepim i/ili dragocjenim stvarima koje ste sami sebi priuštili i koje su vama dragocjene.

2. Odjeća koja vam se ne sviđa

Odjeća treba biti funkcionalna i udobna. Ali ako ona samo zauzima mjesto u ormaru, vrijeme je da joj kažete zbogom. Ako je odjeća u dobrom stanju i nosiva, darujte je u dobrotvorne svrhe ili poklonite nekome. Tako ćete učiniti dobro djelo, za druge i za sebe.

3. Darovi koji nisu donijeli radost

Razne figurice, čudni privjesci za ključeve i ostale jasno nedefinisane stvari i još mnogo toga, što nam poklanjaju naši najmiliji, često nam se ne sviđaju, već nam samo oduzimaju vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz kuće. Svaka stvar u kući treba izazvati unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite tome.

Pročitajte još

4. Prazne boce i tegle

Domaćice ih rado drže za svaki slučaj. U ormaru je dopušteno držati nekoliko praznih tegli koje mogu biti korisne u svakodnevnom životu. Ali nemojte prekriti takvim predmetima na primjer pola balkona. Prazne limenke i boce kradu energiju i isisavaju pozitivu – donose nešto prazno i ​​beživotno.

5. Stare svijeće

Prema Feng šuiju, vatra spaljuje negativnu energiju u domu. Zato upaljene svijeće označavaju nešto ugodno i sigurno. Međutim, na poludogorjelu svijeću treba gledati kao na otpad koji treba reciklirati ili zamijeniti novim svijećama.

6. Razbijeno ogledalo

Prema drevnim vjerovanjima, ogledalo je vrlo moćan vodič energije. Mnogi ga smatraju “prozorom” u drugi svijet. Uživate li gledati svoju razbijenu sliku? Malo je vjerovatno. Zamijenite razbijeno ogledalo što prije kako biste izbjegli negativnu energiju u svom domu, piše Sensa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu