Hronika

"Došao sam da je obiđem, ni slutio nisam da ću zateći takav prizor" Detalji tragedije kod Stare Pazove

Starica Ana R. (76) i njen sin Jaroslav (56) iz Stare Pazove, ugušili su se od dima u porodičnoj kući u Boračkoj ulici, gdje su živjeli sami.

"Došao sam da je obiđem, ni slutio nisam da ću zateći takav prizor" Detalji tragedije kod Stare Pazove
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tragedija koja se dogodila tokom noći na četvrtak, otkrivena je tek ujutru poslije 9 časova kada je komšija Miro Šehradski (66) došao da obiđe staricu. Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je žar cigarete dovela do smrtnog ishoda majke i sina.

Komšije iz ulice gdje su živjeli Ana i Jaroslav, imaju samo riječi hvale za staricu, za koju kažu da se zbog bolesti teško kretala, pišu Novosti.

– To jutro došao sam da je obiđem, da vidim da li joj nešto treba ili da je odvedem do WC- a, ni slutio nisam da ću zateći takav prizor – govori još potresen Miro.

Kako kaže na krevetu je ležao Jaroslav a na fotelji je bila Ana, oba tijela su bila naugljenisana.

– U srijedu popodne sam video Jaroslava da je bio pijan. Sigurno da je uveče gledao utakmicu, pušio cigaretu i možda ga je san savladao. Od tog žara prvo je krevet počeo da tinja, a onda ostalo u sobi u kojoj su boravili – govori Miro koji je prvi obavijestio policiju.

Iz policijske uprave Sremska Mitrovica, potvrđeno je da su u četvrtak pronađena dva beživotna tijela i da na njima nema tragova koji ukazuju na krivično djelo.

– Od tog dima koji se širio u sobi, njih dvoje su se najvjerovatnije prvo ugušili, a kasnije ih vatra zahvatila. U sobi su pronađeni opušci cigarete – kaže izvor iz istrage.

Komšije iz Boračke ulice, kažu da je Anin suprug prije nekoliko godina preminuo i da su ona i sin ostali sami da žive. Nisu se družili sa komšilukom, već su kako ih oni opisuju bili povučeni.

O ovom događaju policija je obavijestila nadležno tužilaštvo a tijela su poslata na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

Miro kaže da je Ana mogla sigurno bi izašla napolje kada je počeo dim da se širi.

– To je soba 4 sa 4 metara u kojoj su boravili zato se brzo i napunila sa dimom. Nisu se grijejali na šporet zato vatra i nije mogla da se pojavi sem od cigarete – kaže komšija kojem je jako žao što su se na ovaj način završila dva života.