Politika

"DOSTAVIĆU VAM SPISAK SPORNIH DIPLOMA" Stanivuković je OVAKO odgovorio Rajčeviću

Svi mi znamo šta su lažne diplome, ili ste Vi već zaboravili da ste najavljivali zakon o prestanku rada zbog izdavanja lažnih diploma, poručio je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ministru za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđanu Rajčeviću.

"DOSTAVIĆU VAM SPISAK SPORNIH DIPLOMA" Stanivuković je OVAKO odgovorio Rajčeviću
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Komentarišući Rajčevićevu izjavu da je priča oko “lažnih diploma najgora vrsta populizma i skretanje pažnje javnosti sa onoga čime jedan gradonačelnik treba da se bavi”, Stanivuković je istakao da svako treba da radi svoj posao.

– Кada biste Vi meni rekli da ima ulica u kojima nije pokupljeno lišće, zar bih ja trebao da od Vas tražim spisak tih ulica ili bih odmah nakon te informacije poslao službe da provjere koje su to ulice? Mislim da je ovo dovoljan primjer kako neko treba da radi svoj posao, ali ako već želite dostavićemo Vam i spisak spornih diploma i fakulteta za koje sumnjamo da nisu poslovalili u skladu sa zakonom u nadi da ćete nešto uraditi po tom pitanju – istakao je Stanivuković za Srpskainfo.

Pročitajte još

On je dodao da ga je Rajčević upitao i šta su to lažne diplome, te da mu neće ostati dužan odgovor.

– Lažne diplome su one koje se stiču preko noći, za koje se zna koliko koštaju, diplome stečene na univerzitetima bez adrese i amfiteatra. Znate da takvih ima i među ministrima, a sada vidimo da ih ima i u Gradskoj upravi. Svi mi znamo šta su lažne diplome, ili ste Vi već zaboravili da ste najavljivali zakon o prestanku rada zbog izdavanja lažnih diploma? Na koje ste lažne diplome tada mislili?- upitao je Stanivuković.

Prihvati notifikacije