Hronika

DOŽIVOTNA ROBIJA Očuh nasmrt pretukao djevojčicu (2) "Nervirao ga njen plač"

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan na kaznu doživotnog zatvora zbog optužbe da je 21. februara prošle godine u Zaječaru na smrt pretukao P.V., dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge, potvrđeno je u tom sudu.

DOŽIVOTNA ROBIJA Očuh nasmrt pretukao djevojčicu (2) "Nervirao ga njen plač"
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Drugostepeni sud je odbio žalbu njegovog branioca i potvrdio prvostepenu presudu.

Ovo je osma pravosnažna kazna doživotnog zatvora od 2019. godine u Srbiji kada je ova kazna ponovo uvedena, dok je sve ukupno izrečeno 11 takvih kazni.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.

Pročitajte još

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vrijeme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Miloš Nikolić je oglašen kriviim da je 21. februara prošle godine u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Kako je Blic pisao, on je djevojčicu nasmrt pretukao jer ga je nervirao njen plač.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu