Društvo

Dragičević ispred NSRS: “Očekujem da se jednoglasno usvoji izvještaj Anketnog odbora”

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Narodne skupštine RS Davor Dragičević, otac nastradalog Davida, sa uzdignutom pesnicom poručio je da očekuje da Tužilaštvo do danas do 15:30 časova okvalifikuje slučaj kao ubistvo Davida Dragičevića.

Dragičević ispred NSRS: “Očekujem da se jednoglasno usvoji izvještaj Anketnog odbora”
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

-Očekujem da se jednoglasno usvoji izvještaj Anketnog odbora. Ako se to ne uradi, svi koji su za izvještaj Anketnog odbora da je u pitanju teško ubistvo Davida, da su isti momenat napustili skupštinsku salu, ako su za istinu i pravdu, a ako nisu, neka ostanu, da znamo ko su saučesnici i ubice u predmetu teško ubistvo Davida Dragičevića rekao je Davor.

Pozvao je sve bez obzira na vjeru i naciju da u subotu s početkom u 19 časova dođu na skup Pravda za Davida.

-Tražimo samo dvije riječi, istinu i pravdu, koju nam ova država ne da. Stojimo na Trgu skoro 100 dana, vređaju inteligenciju i pamet, a ubili su mi dijete. Ne budu li procesuirali sve, svi koji su izdali bilo kakvo saopštenje za ono što ja tvrdim,botove, novinare, publiciste, političke analitičare teretim za saučesništvo u ubistvu Davida Dragičevića. Dok god svi ne budu procesuirani i uhapšeni, osuđeni, stajaću na trgu Davida Dragičevića. Nikada neću odustati, idem do kraja. Za pravdu i za Davida i za svog mrtvog sina – rekao je Davor.

Nakon toga je pročitao pismo koje je uputio na adrese poslanika.

Pročitajte još

Narodna skupština RS počela je danas raspravu o izvještaju Anketnog odbora u slučaju Dragičević.

Na početku se obratio predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović iznoseći detalje iz izvještaja Anketnog odbora.