Biznis

Drakonska kazna za vlasnika "milka" čokolade: Poznata kompanija na udaru Evropske komisije, a ovo im se stavlja na teret

Evropska unija će kazniti proizvođača Oreo Mondelez International zbog blokiranja prekogranične prodaje. Kazna bi mogla da iznosi milione evra i da stigne već sljedećeg mjeseca.

čokolada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako piše Blic, pozivajući se na Fajnenšel tajms, Evropska komisija će takođe narediti Mondelezu da prestane da blokira prodaju svojih proizvoda između zemalja članica EU zbog “potencijalne štete za potrošače u vrijeme visoke inflacije“.

EU je odbila da komentariše ovo pitanje, dok Mondelez internešenel nije odmah odgovorio na zahteve Rojtersa za komentar.

Antimonopolske vlasti EU počele su da istražuju Mondelez International početkom 2021. zbog zabrinutosti da je možda blokirao prekograničnu prodaju svojih proizvoda u Evropskoj uniji, kršeći pravila konkurencije.

Kompanija je u regulatornom podnesku u januaru navela da očekuje obavezu od oko 340 miliona evra (361,22 miliona dolara) u vezi sa ovim pitanjem.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu