Hronika

DRAMA IMALA SREĆAN KRAJ Muškarac (61) pokušao da se ubije skokom u rijeku, ONI SU GA SPRIJEČILI

Nišlija star 61 godinu pokušao je da se ubije skokom sa Tvrđavskog mosta u centru Niša, ali je zahvaljujući brzoj reakciji najprije građana a potom i policije i Hitne pomoći spriječen u tome, saznaje Blic.

DRAMA IMALA SREĆAN KRAJ Muškarac (61) pokušao da se ubije skokom u rijeku, ONI SU GA SPRIJEČILI
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Incident se desio danas oko 11.30, kada su građani ugledali čovjeka na mostu ispred niške Tvrđave koji je prijetio da će, sa mosta koji je trenutno u rekonstrukciji, skočiti u Nišavu. Prolaznici su uspjeli da alarmiraju policiju koja je obavijestila Hitnu pomoć, pa je čovjek zbrinut i sklonjen sa mosta.

SOS telefon za pomoć osobama u Srbiji koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva ljekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević””. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od devet sati do 18 časova prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected]