Svijet

DRAMA NA PLAŽI Tukao psa, napao ženu i policajce, pa pokušao da pobjegne na dasci

Zbog sumnje da je počinio krivična djela ubijanje ili mučenje životinja, napad na službenu osobu te tri prijetnje, u utorak je u Istri priveden hrvatski državljanin (33) s prebivalištem u Nemačkoj.

DRAMA NA PLAŽI Tukao psa, napao ženu i policajce, pa pokušao da pobjegne na dasci
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER

Sve se dogodilo prošlog četvrtka, 22. juna, a muškarca je policiji prijavila žena (25) iz Pule kad je oko 11 časova na plaži na području Štinjana vidjela kako udara psa. Upozorila ga je na ponašanje, na šta joj je tridesetrogodišnjak ozbiljno zaprijetio, a potom ju je i odgurnuo.

Kada je došla policija, on je zajedno sa psom, odveslao na sup dasci. Odbijao je da postupi po naredbama policije i pritom im je upućivao ozbiljne prijetnje. Policija je ušla za njim u more, a pomoć im je pružio i stariji muškarac s gumenim čamcem, prenosi Dnevnik.

Pročitajte još

Kada se čamac približio supu, tridesettrogodišnjak je pokušao da udari kapetana brodića te je izgubio ravnotežu i zajedno sa psom upao u more. Policajac koji je bio na brodiću spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac.

Ali, tu drami nije bio kraj.

Udario policajca pa povrijedio sebe

Na putu prema obali, osumnjičeni je u jednom trenutku udario kapetana te su obojica pala u more. Nad tridesettrogodišnjakom, koji je pružao aktivni otpor, policija je primijenila sredstva prisile, a tokom postupanja osumnjičeni je glavom udario policijskog službenika, pri čemu se lakše povrijedio.

Zbog stanja u kojem se nalazio, muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon otpuštanja iz bolnice, nad njim je sprovedeno kriminalističko istraživanje.

Psa su preuzeli radnici gradskog skloništa za životinje. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u utorak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije