Hronika

DRAMA U GRADIŠKI OKONČANA HAPŠENJEM Potegao nož na policajce, pa mu stavljene LISICE NA RUKE

Policija u Gradiški danas je uhapsila Lj.Đ. iz ovog grada zbog napada na policajce.

DRAMA U GRADIŠKI OKONČANA HAPŠENJEM Potegao nož na policajce, pa mu stavljene LISICE NA RUKE
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Osumnjičeni je prvo potegao nož na sudske policajce koji su ga trebali dovesti u Osnovni sud u Gradiški, a zatim je pobjegao. Ubrzo je počeo da narušava red i mir u centru Gradiške, nakon čega je intervenisala policija. Nasilnik je tada i prema policajcima krenuo sa nožem u ruci, nakon čega je uhapšen.

-Naime, policijski službenici su, postupajući po zaprimljenoj prijavi da nepoznata muška osoba u Ulici Vidovdanska u Gradiški narušava javni red i mir i da u ruci ima nož, zatekli osumnjičenog, koji je verbalno, a zatim i sa nožem u ruci krenuo prema policijskim službenicima, zbog čega je uhapšen saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Dodaju kako je utvrđeno da su prema osumnjičenom prvo postupali policijski službenici Sudske policije, a po naredbi Osnovnog suda u Gradiški.

-U jednom momentu iz nogavice hlača osumnjičeni je izvadio kuhinjski nož i zamahnuo prema sudskim policajcima, a zatim se dao u bjekstvo – saopšteno je iz PU Gradiška. O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv Lj.Đ. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Policijska uprava Gradiška ujedno je osudila svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i pozvala građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

Prihvati notifikacije