Hronika

DRAMATIČNE SLIKE S LICA MJESTA Majka i kćerka NA SILU izvedene iz kuće, žena uhapšena (FOTO)

Živimo 50 godina u kući koju smo otplatili uredno. Tužio nas je Janko Trivić koji je izmislio dug od 7.000 maraka.

DRAMATIČNE SLIKE S LICA MJESTA Majka i kćerka NA SILU izvedene iz kuće, žena uhapšena (FOTO)
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Izjavila je ovo za Srpskainfo Sanja Popović, koju je policija zajedno sa njenom majkom Vukosavom na silu izvela iz kuće.

Došli su sa dokumentima koji nisu ovjereni. Deložacija je pokrenuta zbog 7.000 KM, a kuća vrijedi 200.000 KM – ističe Popovićeva.

Drama ispred porodične kuće Popovića u banjalučkom naselju Starčevica traje i dalje, a policija je uhapsila i jednu Banjalučanku koja je pokušala doći do kuće u kojoj se provodi deložacija.

Novinarskim ekipama nije dozvoljen pristup.

Advokat Smiljana Moravac Babić izjavila je da u 24 godine advokature ne pamti nešto ovakvo.

Pročitajte još

– Popovići su bukvalno izvučeni iz kuće zbog navodnog duga od 7.000 maraka, a kuća vrijedi 200.000 maraka. Sudski izvršilac je krio odluku suda koja nije imala ni pečat. Ovo danas je urađeno bez poštivanja osnovnih ljudskih prava, a prijete mi krivičnom prijavom.U šoku smo svi mi i ne vjerujem da se ovo desilo danas. Molile su na sve načine, govorila sam da imaju pravo na zaštitu, a ovo je ravno kriminalu – rekla je advokat Popovića.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dodala je da Popovići nemaju imovine, te da nije normalno niti u skladu sa zakonom da neko zbog duga od 7.000 maraka dobije imovinu od 200.000 maraka.