Politika

Draško Stanivuković, kandidat PDP za GRADONAČELNIKA BANJALUKE, najavljuje: ČOVJEK KAO SIMBOL GRADA!

„Uradićemo to!“, samouvjereno kao kada je otkrivao afere oko tankog asfalta, albanskih pelena ili mobilne bolnice, i danas poručuje Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banjaluke, kada govori o projektima koje namjerava realizovati u naredne četiri godine na čelu najvećeg grada Republike Srpske.

Draško Stanivuković, kandidat PDP za GRADONAČELNIKA BANJALUKE, najavljuje: ČOVJEK KAO SIMBOL GRADA!
FOTO: PDP

Uradićemo to – javno ćemo objavljivati svaki ugovor i trošak Grada koji prelazi 500 KM i poštovaćemo princip “jedan političar – jedna plata” – jasno kaže Stanivuković i dodaje:

– Uradićemo to – čovjek i porodica biće simbol ovog grada. Iz tog razloga, uvešćemo neradnu nedjelju trgovcima, koja treba da služi da se porodica okupi, da se druže sa svojim prijateljima ili prošetaju pored bisera ovog grada, Vrbasa, koji će biti opet pitak, a čija obala će biti uređena – ističe Stanivuković.

– Prepolovićemo broj političara koji primaju platu u Gradu i smanjiti funkcionerske plate – počev od gradonačelnika. Plate političara neće prelaziti dvije prosječne plate u realnom sektoru, a njihov rast će biti moguć samo kada poraste prosječna plata prodavcima, frizerima, ugostiteljima… Sredstva ušteđena na taj način će biti ulagana u nova radna mjesta – tvrdi Stanivuković.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

– Uradićemo to – nastavlja Stanivuković – napravićemo ekspertsku, efikasnu i brzu gradsku upravu u kojoj ljudi rade na osnovu svog znanja, iskustva, vještina, a ne na osnovu partijske knjižice. Stvorićemo ambijent da politički stav nije prepreka za posao i poštenu zaradu. Niko neće morati da voli mene ili nekoga od mojih kolega, ali imaće obavezu samo da časno i najbolje radi svoj posao.

– Napravićemo Opštu bolnicu Banjaluke i to će biti naš kapitalni projekat. Naši ljekari će raditi u najboljim uslovima, da bi građanima pružili najbolju zdravstvenu zaštitu – ističe Stanivuković.

On kaže da će penzionerima i učenicima osnovnih škola biti obezbijeđen besplatan javni prevoz.

– Jer naše bake i deke su gradile Banjaluku i mi treba bar na ovaj način da im se odužimo, a djeca treba da uče, da dok oni svojim znanjem stoje uz svoj grad i mi stojimo uz njih – kaže Stanivuković.

– Za sve ovo, a i još više što planiramo, postoji jedan razlog – simbol ovog grada mora da bude čovjek i porodica, svako djelovanje mora da bude u tom interesu i Banjaluka mora biti mjesto života zadovoljnih ljudi, koji ne pristaju na životarenje, nego žive lijep život – kaže Stanivuković.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

Na koji način to planira postići, jednostavno odgovara:

– Jer više nas je. Za svaki plan imamo jasno precizirane troškove i načine kako obezbijediti sredstva. Više nas je koji hoćemo gradsku upravu koja radi po zakonu i tako štedi novac građana, nego onih koji žele upravu koja radi po zakonima kumova, sinova, bratića i još nekolicine drugara. Više je penzionera koji žele da njihov grad u poznim godinama brine o njima, malo je onih koji su se iz penzije vratili na budžetska jasla. Više je onih koji hoće da se njihov rad vrednuje po sposobnostima, nego po broju prikupljenih glasova za lokalnog “baju”. Više nas je koji želimo Banjaluku po mjeri svakog čovjeka – zaključuje Stanivuković.

A.E.