Banjaluka

BANJALUKA DOBIJA „ĆIRILIČNI PARK“ Stanivuković poručio da je regulacioni plan ZAUSTAVLJEN za prostor tzv. „Kupusišta“

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da je usvojena odluka o regulacionom planu koji obuhvata prostor tzv. „Kupusište“ zaustavljena i da neće ići u dalju proceduru.

Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je na društvenoj mreži X napisao da je danas usvojena odluka od strane Skupštine Grada o izmjeni regulacionog plana Centar Istok, odnosno regulacionog plana koji obuhvata prostor tzv. „Kupusišta“  biće zaustavljena te kao takva neće ići u dalju proceduru.

– Na pomenutoj lokaciji, odnosno lokaciji „Kupusišta“ u narednih mjesec i po dana počinje izgradnja prelijepog „Ćiriličnog parka“, koji će krasiti 30 azbučnih slova, kako smo i ranije najavljivali, te smatram da naziv „Kupusište“ treba trajno da bude zamijenjen ovim nazivom – napisao je prvi čovjek grada na svojoj stranici X.

Pročitajte još

On je naveo i da za daljom polemikom o nečemu što ne ide u proceduru i što neće biti razmatrano – nema potrebe.

– Svakako zahvaljujem na pozivu da budem dio ove javne rasprave. Ipak, zbog ranije preuzetih obaveza neću biti u mogućnosti da istoj i prisustvujem, ali na raspravu će doći moji saradnici, koji će prenijeti iste poruke koje smo našim građanima poslali ranije – poručio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu