Sudbine

Dres-kod na 9 strana, 21 kuvar, a pjeva Rijana: Sin najbogatijeg Indijca ženi se prebogatom nasljednicom, ovakvu svadbu svijet nije vidio

Anant Ambani i Radhika Merčant zvanično će reći "da" u julu, ali svadbu najavljuju gala proslavom, zakazanom za ovaj vikend.

Anant Ambani i Radhika Merčant
FOTO: DIVYAKANT SOLANKI

Detalji su više od ekstravagancija od hrane koja će se služiti do dres-koda koji je gostima poslat na devet strana. Ne sumnjamo u ljubav mladenaca, a već se komentariše da je njihova priča primjer da “para na paru ide”.

Za slavlje na imanju njegovih roditelja u Jamnagaru unajmili su 21 kuvara, biće 1.000 gostiju. Među zvanicama su Bil Gejts, Hilari Klinton i Mark Zakeberg koji su bili na vjenčanju mladoženjine sestre 2018. godine.

Buduća nevjesta ima 29 godina i kćerka je milijardera Irija Virena Merčanta, koji je izvršni direktor privatne medicinske kompanije Encore Healthcare. Anant Amabani (28) je najmlađi sin Mukeša Ambanija, najbogatijeg čovjeka u Indiji i generalnog direktora Reliance Industries, kompanije koja ostvaruje prihod od 110 milijardi dolara.

Dres-kod na devet strana i luksuz za pamćenje

Na pozivnicima za proslavu prije venčanja napisano je sljedeće: “Sa srcima punim radosti i uzbuđenja, pozivamo vas na proslavu Anant i Radhike u našem domu u Jamnagaru. Radujemo se što ste sa nama da podijelimo našu sreću, ljubav i smijeh i stvorimo uspomene koje ćemo zauvijek čuvati” .

Tajms piše da će na slavlju pjevati Rijana zajedno sa muzičarom iz Indije po imenu Diljit Dosanjh. Na vjenčanju sestre budćeg mladoženje pjevala je Bijonse i to za honorar od šest miliona dolara.

Gosti su dobili detaljan dres kod shodno brojnim aktivnostima zakazanim za vikend. Putovaće se avionima i trajektima – i rečeno je gostima da postoji ograničenje od tri kofera po paru. U petak će biti priređen koktel, a onda će se gosti odvesti u centar za brigu o životinjama Reliance, koji se prostire na 650 hektara i udomljuje više od 2.000 životinja. Ovaj centar je u vlasništvu budućeg mladoženje.

Zvanicama je preporučeno da ponesu udobne cipele za “šetnju divljinom”.

Biće zatim priređeno veče romantike, a zatim i zabava za koju je potrebna “ležerna šik odjeća”. Na završnom događaju od gostiju se očekuje da nose tradicionalnu odjeću.

Našnlan njuz piše da će svih 1.000 gostiju imati pristup uslugama pranja odjeće tokom vikenda. Na raspolaganju će imati i usluge krojača, šminkera i frizera.

Pročitajte još

– Želimo da maksimalno uživate u svakom trenutku i stvorite lijepe uspomene koje traju cijeli život – ističe se na pozivnicama.

Na jelovniku hiljade specijaliteta

Prema pisanju Tajms of Indija, kuvari koji rade u luksuznom hotelu Jardin pripremili su više od 2.500 jela koja obuhvataju japansku, meksičku i tajlandsku kuhinju.

Gosti će moći da biraju između 75 opcija za doručak i još 225 i 275 opcija za ručak i večeru.

U ponudi će biti i 85 opcija za tradicionalni ponoćni obrok koji traje od ponoći do četiri sata, ujutru. Nijedna stavka na jelovniku neće se ponavljati tokom cijelog vikenda.

Teško je reći koliko će koštati ova svadba. Ipak, primjera radi, najbogatiji čovjek Indije na vjenčanje svoje kćerke potrošio je 100 miliona dolara, pisao je Blumberg. Pozivnice su bile uručene u pozlačenoj Dolče&Gabana kutiji. Među zvanicama bili su urednica Hafington Posta Arijana Hafington i Džejms Mardok, piše ŽenaBlic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu