Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Internetom se širi STRAVIČAN SNIMAK: Državljanin BiH američkom policajcu ZARIO NOŽ U VRAT

Hronika
Autor:

Foto: ETIENNE LAURENT/EPA

Njujorška policija je objavila snimak napada na policajca koji se desio u srijedu, za koji je osumnjičen Dženan Čamović.

– Ranije ove sedmice jedan od naših službenika uboden je u vrat bez ikakvog upozorenja dok je štitio građane Njujorka. Ovo nije bio slučajni susret – već planirani pokušaj ubistva policajca Njujorka – naveli su iz policije.

Dodali su kako samo pukom srećom ovaj napad nije imao drastično drugačiji ishod. Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačkašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zabio nož u lijevu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje dreka i policijske sirene.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama policajci su otvorili vatru. Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u tijelu Čamovića.

Za sada nije jasno da li je Čamović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku. New York Post je objavio da je Čamović čija je porodica porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, upucan nekoliko puta nakon napada.

Prema riječima njegovih rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom. U cijeli slučaj uključen je i FBI, prenosi Avaz.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO