Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DUG VEĆI OD 200.000 MARAKA Započeli radove na autoputu, tražili još novca, pa se povukli u Italiju

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Bozić/RAS Srbija

Radovi na autoputu - ilustracija.

Italijanska građevinska kompanija “Vidoni”, koja je još prije devet godina gradila oko 6,7 kilometara autoputa Banjaluka – Gradiška ostala je dužna Republici Srpskoj više od 200.000 konvertibilnih maraka, saznaje Srpskainfo.

Ovu informaciju su nam potvrdili u Poreskoj upravi u kojoj kažu da je riječ o dugu od tačno 205.064 KM po osnovu poreza i doprinosa.

– Kod poreskog obveznika “Vidoni” a.d. Banjaluka je utvrđen navedeni dug, i to za period 10. april 2008. – 30. april 2012. godine po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja – navode u Poreskoj upravi RS.

Kažu da je je dug utvrđen još 2012. godine, ali da je rješenje o plaćanju utvrđenih poreskih obaveza, zbog niza žalbi, postalo izvršno u 2018. godini.

Podsjećamo, drugu dionicu autoputa Banjaluka – Gradiška zajedno su gradili domaći “Integral inženjering” i italijanski “Vidoni”. Italijani su započeli, ali ne i završili posao. Naime, pod izgovorom “složenih radova” tražili su povećanje cijene, što im kreditori, strane banke koje su finansirale gradnju, nisu odobrile. Nakon toga su se povukli iz posla, dok je njihov dio autoputa završio “Integral inženjering”.

Prema evidencijama Poreske uprave Republike Srpske, poreski obveznik „Vidoni“ a.d. Banjaluka se i dalje vodi kao aktivan.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO