Politika

Ðukanović NE DOLAZI u Sarajevo: "Ne želim da budem dio Dodikove NACIONALNE PREDSTAVE"

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je sinoć da neće ići u posjetu Sarajevu, ali da će, ako bude pozvan, doći na godišnjicu zločina u Srebrenici.

Ðukanović NE DOLAZI u Sarajevo: "Ne želim da budem dio Dodikove NACIONALNE PREDSTAVE"
FOTO: MALTON DIBRA/EPA

Ne dolazim u BiH 2. i 3. marta, iako su me dva člana Predsjedništva pozvala. (Srpski član Milorad) Dodik je napravio nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti dio te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH – rekao je Ðukanović u intervjuu za sarajevsku TV Face.

On je dodao da će, ako bude pozvan, doći uz Srebrenicu na godišnjicu.

Pročitajte još

– Skupština Crne Gore je među prvima u svijetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, a ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu, naravno – rekao je predsjednik Crne Gore.

Kabinet predsjedika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića juče je zaprimio zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za sazivanje sjednice Narodne skupštine.

Na njoj bi se, između ostalog, poslanici izjasnili o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju Zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini, 2. i 3. marta 2020, bez konsenzusa usvojenog na 9. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.