Hronika

DUŠAN TRAGEDIJU NAJAVIO U DNEVNIKU Ostavio čak i pare za bivšu djevojku, a onda je IZBO 30 PUTA

Dušan P. (34) iz Koceljeve, osumnjičen za ubistvo 19-godišnje Violete J. sa kojom je bio u vezi, vodio je dnevnik u kom je najavio samoubistvo, ali se u posljednjem trenutku predomislio, saznaje Blic.

DUŠAN TRAGEDIJU NAJAVIO U DNEVNIKU Ostavio čak i pare za bivšu djevojku, a onda je IZBO 30 PUTA
Foto: Privatna arhiva/Facebook

U emotivnim porukama na nekoliko strana, ubica je najavio da će izvršiti samoubistvo jer ne može da preboli raskid sa devojkom. Međutim, ubrzo je promijenio plan, pa umjesto sebe, ubio nesrećnu djevojku. Nožem kojim je prijetio da će ubiti sebe, iskasapio je djevojku sa više od 30 uboda i posjekotina u njenoj sobi pored kreveta, tako što je sačekao da dođe kući iz treće smjene.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je dnevnik ostavio u napuštenoj kući pokojnog ujaka, u kojoj niko nije živio.

U dnevniku on piše da će da se ubije jer ne može da preboli raskid. Pored njega ostavio je Violetine stvari i u pismu naveo da joj vrate poslije njegovog samoubistva. Ostavio je i neki novac za koji je napisao da daju devojci da ima poslije njegove smrti, jer on mora tako da okonča svoj život pošto ne može da je preboli. Dnevnik je vodio na nekoliko strana i ostavio u kući koja je napuštena poslije smrti ujaka – priča izvor blizak istrazi, prenosi Blic.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Međutim, ubrzo je promijenio odluku. Sljedećeg dana stopirao je do sela Batalage i stigao do kuće u kojoj je živela Violeta sa ocem, maćehom, djedom i babom. Ocu Dragiši rekao je da želi da je iznenadi kada dođe iz treće smjene. Otac ništa nije posumnjao, jer se mladi par zabavljao oko godinu dana, pa je Dušan povremeno dolazio kod njih kući.

– Ona je došla iz noćne smene, a on je već bio ovdje. Dolazio je i ranije, međutim, otac nije znao da su raskinuli. Navodno, došao da je iznenadi. Tako je rekao ocu. Otac jadni nije ništa znao i pustio ga unutra, da bi je on kasnije ubio. Vratnu aortu presjekao je sa više udaraca nožem, a ruke su joj bile isječene jer se vjerovatno branila – ispričala je nakon ubistva strina Gordana Jošić.

Pročitajte još

Nakon ubistva sa krvavim nožem sjeo je sa ocem i nesrećnom djevojkom u kola kojim su je vozili do Doma zdravlja u Koceljevi. Kasnije je otišao do svog stana u blizini zdravstvene ustanove, gdje ga je policija uhapsila.

Otac Dragiša, skrhan od bola, poslije gubitka svoje jedinice i dalje ne može da vjeruje šta se dogodilo.

– Da sam samo znao da je došao sa takvim namjerama, ne bih ga pustio u kuću. Nisam znao da su raskinuli. On je, pričaju ljudi, pravio haos prethodnih dana, inače nikad nije bio takav. Lijepo su se slagali, voleli… Posvađaju se nekad kao i svi, ali nisam znao da su prekinuli – priča otac Dragiša kroz jecaje.