Hronika

“DVA DANA JE RADIO, A TREĆEG JE NAPAO” Otac djevojčice koju je majstor pokušao silovati OČAJAN

Otac djevojčice (13) iz okoline Novog Sada, koju je polno uznemiravao J.A. (37) iz Kaća, ispričao je da je njegova kćerka danima nakon događaja tugovala, bila potresena i da nije mogla da spava.

“DVA DANA JE RADIO, A TREĆEG JE NAPAO” Otac djevojčice koju je majstor pokušao silovati OČAJAN
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako kaže sagovornik T.G, osumnjičenog je poznavao od ranije i odlučio je da ga unajmi da obavi poslove oko grijanja. Napominje da je o njemu čuo samo riječi hvale, piše Telegraf.

– Radio je kod nas u kući u subotu i nedjelju. U ponedjeljak, 5. oktobra, pokušao je da siluje moju kćerku. Tokom vikenda nismo ostavljali kćerku samu sa njim, ali je moja žena, u ponedjeljak, na kratko izašla iz kuće da ode po ručak, a ja nisam bio tu. Kad je žena izašla iz kuće, J.A. je ušao u dnevnu sobu gdje je bila moja kćerka i pozvao ju je da joj pokaže neki luk na cijevima – započeo je razgovor otac djevojčice koja ima samo 13 godina.

Insistirao da krene sa njim

Djevojčica je rekla da se ona u to ne razumije, ali je osumnjičeni, prema riječima oca, ipak tražio da krene sa njim.

– Kad je krenula da uđe u sobu, on ju je napao. Ona je snažna i uspjela je da se otgne i otme. Danima nakon toga je sve vrijeme bila pored mene i samo je meni vjerovala. Ja sam to vrijeme bio na bolovanju – objasnio je sagovornik.

Pročitajte još

Roditelji su sve prijavili policiji i tom prilikom im je rečeno da je osumnjičenom ovo prvi put da je počinio takvo djelo.

Kako je ranije potvrđeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, osumnjičeni je saslušan 7. oktobra i tada mu je određen pritvor.

– Dana 07. 10. 2020. godine ovo Tužilaštvo je primilo krivičnu prijavu PU Novi Sad PS Titel protiv J. A. (37) zbog krivičnog djela polno uznemiravanje, te je osumnjičenom J. A, nakon saslušanja, rješenjem Osnovnog suda u Novom Sadu određen pritvor zbog navedenog krivičnog djela – rekli su ranije u pisanom odgovoru na pitanja.

Pritvor je, dodali su, ukinut 12. oktobra. Određena je mjera zabrane prilaska.

– A na prijedlog ovog Tužilaštva za određivanje mjere zabrane prilaženja oštećenoj. Osnovni sud u Novom Sadu je rješenjem od 12. 10. 2020. godine osumnjičenom izrekao mjeru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja na minimalnu distancu od 200 metara, sa obavezom javljanja svakog mjeseca policiji – saopštili su ranije.