Banjaluka

„DVA TOČKA SU DOVOLJNA“ Banjalučka biciklijada se održava iduće sedmice (FOTO)

Centar za životnu sredinu u saradnji sa inicijativom građana „Banjalučka kritična masa“, te uz podršku OSCE, organizuje i ove godine banjalučku biciklijadu 22.septembra sa početkom u 18 časova.

„DVA TOČKA SU DOVOLJNA“   Banjalučka biciklijada se održava iduće sedmice (FOTO)
FOTO: GRAD BANJALUKA/RAS SRBIJA

Ova 19. po redu vožnja održaće se pod motom „Dva točka su dovoljna“ ali ove godine, usljed okolnosti nastalih pandemijom virusa korona, vožnja će se održati u drugačijem obliku.

– Nema mjesta okupljanja, već se svi učesnici priključuju vožnji (koja ima definisanu rutu) na mjestima koja su im u najbilža lokaciji na kojoj žive, rade ili se nalaze u datom trenutku. Nema policijske pratnje niti redara, odnosno svi se brinu o sopstvenoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika vožnje ali i svih učesnika u saobraćaju – saopštili su organizatori.

Budući da se već nekoliko građana obratilo CZZS i BKM sa istim problemom (poteškoće pri otvaranju mape vožnje),…

Posted by Banjalučka Kritična Masa on Friday, September 18, 2020

Naveli su da je ruta kružna, u smjeru kazaljke na satu, odnosno svi učesnici njome kruže onoliko puta koliko žele u tih sat vremena trajanja biciklijade a dužina rute je oko pet kilometra.

19. Banjalučka biciklijada „Dva su točka dovoljna“ obilježava završetak Evropske sedmice mobilnosti koja traje od 16 do 22. septembra i Svjetski dan bez automobila 22. septembar, te promoviše održivu urbanu mobilnost i alternativne načine prevoza.