Hronika

Dvojica mladića pokušali da ubiju maloljetnike: Tukli ih po cijelom tijelu metalnim šipkama, pa ih UBOLI NOŽEM

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Mihaila T. (22) i Uroša P. zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine u parku između ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića pokušali da ubiju dvije maloljetne osobe.

Policijski automobil
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Mihailu T. i Urošu P. naredbom o sprovođenju istrage na teret se stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Protiv Alekse R. i Aleksandra N. koji su učestvovali u kritičnom događaju, biće sprovodne dokazne radnje zbog sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u tuči.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da su Mihailo T, Uroš P, Aleksa R, Aleksandar N. i još jedan maloljetnik, protiv kojeg je postupak razdvojen, 10. februara oko 20.45 časova u parku između ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića pojurili oštećene.

Aleksandar N. je sustigao jednog maloljetnika i oborio ga na zemlju, zatim ga je Uroš P. nekoliko puta udario u predjelu glave i tijela, nakon čega mu je Mihailo T. oštrim sječivom zadao četiri uboda u predjelu sakralne i glutealne regije.

Pročitajte još

Nakon toga osumnjičeni su, kako se sumnja, sustigli i drugog maloljetnika kojem je Uroš P. metalnom šipkom zadao nekoliko udaraca u predjelu glave i tijela, a Mihailo T. oštrim predmetom zadao šest uboda u predjelu leđa i gluteusa.

Branili se ćutanjem

Mihailo T. i Uroš P. na saslušanju su se branili ćutanjem odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, dok će Aleksa R. i Aleksandar N. biti saslušani u redovnom postupku.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Mihailu T. i Urošu P. odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke, da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije