Hronika

Dvojica ribara nestala u Savi: Policija i ronioci u Brčkom pretražuju rijeku

Policijski službenici u Brčko distriktu, zajedno sa roniocima, intenzivno tragaju za dvojicom ribara koji su nestali u subotu.

Dvojica ribara nestala u Savi: Policija i ronioci u Brčkom pretražuju rijeku
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Policiji Brčko distrikta juče je prijavljen nestanak dvojice ribara koji su dan ranije pecali u rijeci Savi, a dosadašnje aktivnosti nisu rezultirale njihovim pronalaskom.

– Policiji Brčko distrikta BiH juče u 11.20 jedna osoba je prijavila da je njen brat P.R. zajedno sa svojim prijateljem S.N. prethodnog dana oko 14 sati otišao na pecanje na rijeku Savu, da su koristili čamac i da se do trenutka prijave nisu vratili kući, a da je automobil od P.R. pronađen u blizini obale rijeke Save nedaleko od kružnog toka Gredice – kazala je za Kliks portparol brčanske policije Dževida Hukićević.

Odmah nakon prijave o događaju je upoznata Granična policija, a policijski službenici Policije Brčko distrikta su preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku nestalih osoba.

– Potraga je nastavljena i danas, a provode je Policija Brčko distrikta i spasilačko-ronilački klub Nemo. Korišten je sonar, ronioci su vršili pretragu, ali za sada bez rezultata – navela je Hukićević.

Potraga za nestalim osobama će biti nastavljena sutra.

Prihvati notifikacije