Banjaluka

Elektrokrajina: Obavještenje za kupce električne energije

ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banjaluka obavještava javnost da je, poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i Uprave „Elektroprivrede RS“ u borbi protiv širenja korona virusne bolesti (COVID-19), usvojila mjere u cilju smanjenja neposrednih kontakata sa kupcima električne energije.

Elektrokrajina: Obavještenje za kupce električne energije
FOTO: PREDRAG KLINCOV/ELEKTROKRAJINA

U skladu sa tim, poslovi oko potrošnje električne energije za mjesec mart biće izvršeni u redovnom periodu od 29. marta do 03. aprila 2020. godine.

Ovim putem pozivamo kupce da na kraju tekućeg mjeseca, odnosno u navedenom periodu, sami izvrše očitanje potrošnje i podatke o tome dostave putem besplatne info linije 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu: callcentar@elektrokrajina.com.

Mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni podaci od strane krajnjeg kupca, primjenjivaće se mehanizam izračuna potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano članom 81 stav (2) tačka a) Opštih uslova za isporuku i snabdjevanje električnom energijom prečišćen tekst (Sl. glasnik Republike Srpske broj 85/08, 79/10 i 67/12).

Кonačna količina isporučene električne energije će se utvrditi nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, a u skladu sa članom 81 stav (3) Opštih uslova, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni.

(A.E.)

Prihvati notifikacije