Digitalna Srpska

Epl ispunjava želje fanova: Ajfon 16 dobija 2 nove "pro" funkcije

Predstojeći Ajfon 16 i Ajfon 16 Plus bi mogli da dobiju dvije nove funkcije koje su već prisutne na Ajfon 15 Pro modelima.

ajfon u džepu
FOTO: MARINA ĐUKIĆ/RINGIER

Epl jasno razdvaja svoje telefone, pa tako Ajfon modeli sa “Pro” oznakom u nazivu stižu sa nekim ekskluzivnim funkcijama kao što su napredniji procesori, dodatni RAM i brža Wi-Fi tehnologija.

Sve ovo nije dostupno na standardnim ili Plus Ajfon modelima. Međutim, izgleda da Epl razmatra neke od ovih funkcija implementira i u Ajfon 16 i Ajfon 16 Plus.

Prema navodima industrijskog analitičara, predstojeći Ajfon 16 i Ajfon 16 Plus će konačno dobiti više RAM-a i bržu Wi-Fi 6E tehnologiju.

Pročitajte još

Analitičar Džef Pu kaže da će Ajfon 16 i Ajfon 16 Plus imati 8GB RAM-a, što je povećanje u odnosu na aktuelne modele koji stižu sa 6GB memorije.

Sugeriše se da bi više RAM-a moglo da omogući Ajfon 16 modelima bez “Pro” u nazivu da se fokusiraju i lakše obavljaju zadatke u vezi sa vještačkom inteligencijom.

Glasine pominju da će se tokom ove godine Epl značajnije fokusirati na AI, a Ajfon 16 serija bi mogla da donese Siri asistenta kojeg pokreće generativni AI.

Pored toga, Pu kaže da bi Ajfon 16 Pro modeli mogli da dobiju Qualcomm Snapdragon X75 modem, dok će standardni modeli zadržati Qualcomm Snapdragon X70 modem sa Ajfon 15 serije, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije