Zabava

Era Ojdanić otvorio dušu o najbolnijoj temi “Kćerka mi je invalid, u bolnici su joj oštetili moždani nerv”

Folk pjevač Andrija Era Ojdanić (75) otvorio je dušu o teškom odrastanju, te najbolnijoj temi  zdravstvenom stanju kćerke Jasmine.

Era Ojdanić otvorio dušu o najbolnijoj temi “Kćerka mi je invalid, u bolnici su joj oštetili moždani nerv”
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Živjeli smo u kući od drveta, a bila je pokrivena onim plavim kamenim pločama koje su u Majdanu vadili majstori. Oni su klesali te ploče, tada nije bilo crijepa, nego kamen na krov i to ti je – prisjetio se pjevač odrastanja.

Čim sam naučio tri kola da sviram, ja harmoniku koju mi je otac kupio stavim na leđa, sjednem na polovnu biciklu koju mi je takođe on kupio i pravac na Ibarsku, od kafane do kafane. Tako sam počeo da zarađujem pare. I od jednog dinara sam odmah umio da napravim tri. To je bilo nevjerovatno – priča Ojdanić sa ponosom.

Pročitajte još

Poslije toga, uslijedile su pjesme, nastupi, gostovanja i festivali, te mu je karijera išla uzlaznom putanjom. Međutim uslijedio je dan koji je pjevačev život potpuno promjenio. Sa samo 19 godina postao je tata, a njegovo prvo dijete rođeno je kao invalid, prenosi Nova.

– Jasmina je invalid od rođenja. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom. Nju su babice na rođenju izvlačile na vakuum i… Odmalena je vrijeme provodila sa mojom majkom… Baba Radina je, u stvari, nju odgajila više nego Ljupka, jer Ljupka je radila godinama, ovdje u motelu, tako je to bilo… Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv. Zbog oštećenja tog nerva ona ne može da govori kako treba, osamdeset posto je invalid. Jasmina je, znači, ostala invalid, ali, hvala Bogu, nije invalid sto posto, da je nepokretna, u kolicima, da mora da koristi pelene, znaš već… Hvala Bogu, nije tako, ona samo ima problem sa otežanim govorom. Ona osim toga fenomenalno funkcioniše – otvorio je dušu Era.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije