Svijet

Erdogan ponovio svoj stav: Hamas nije teroristička organizacija, IZRAEL JE OKUPATOR

Turski predsjednik Tajip Erdogan rekao je danas na masovnom propalestinskom skupu u Istanbulu da je Izrael okupator i ponovio svoj stav da Hamas nije teroristička organizacija.

Erdogan ponovio svoj stav: Hamas nije teroristička organizacija, IZRAEL JE OKUPATOR
FOTO: MURAT KULA/ANADOLIJA

Ponavljam da Hamas nije teroristička organizacija. Izrael je bio veoma uvrijeđen zbog toga. Izrael je okupator. Erdogan govori jasno jer vam Turska ništa ne duguje, rekao je turski predsjednik pred stotinama hiljada pristalica na istanbulskom aerodromu Ataturk.

Agencija RIA prenosi da je turski predsjednik stigao helikopterom na miting i da je pritom napravio nekoliko krugova iznad okupljenih.

– Izrael otvoreno vrši ratne zločine već 22 dana, ali zapadni lideri ne mogu čak ni da pozovu Izrael na prekid vatre, a kamoli da reaguju prema toj zemlji – rekao je Erdogan okupljenima, koji su mahali palestinskim zastavama.

On je dodao da će Turska reći “cijelom svijetu da je Izrael ratni zločinac”.

– Pripremamo se za ovo. Proglasićemo Izrael ratnim zločincem – rekao je Erdogan.

Pročitajte još

On je optužio zapadne zemlje da ignorišu patnju djece u Gazi dok su lile “krokodilske suze” za mrtvima u Ukrajini.

– Oni koji su juče prolivali krokodilske suze za civilima poginulim u ratu između Ukrajine i Rusije danas nijemo posmatraju pogibiju hiljada nevine dece u Gazi. Ako prolivate suze za poginulima u Ukrajini, zašto ćutite pred onima koji su umrli u Gazi? – rekao je turski predsjednik.

On je dodao da je na skup došlo više od 1,5 miliona ljudi i zahvalio svima koji su se pridružili.

Ankara je u petak pozvala lidere Egipta, Saudijske Arabije, Libije i Jordana da prisustvuju skupu, piše turski list Sabah.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu