Svijet

EROTSKI CENTAR NA SPRAT Amsterdamske vlasti biraju novu lokaciju za "Crvene fenjere"

Vlasti Amsterdama planiraju da u ulici Evropabulevar izaberu novu lokaciju za Erotski centar, gdje bi za tu namjenu trebalo da bude izgrađena višespratnica.

EROTSKI CENTAR NA SPRAT Amsterdamske vlasti biraju novu lokaciju za "Crvene fenjere"
FOTO: KOEN VAN WEEL/EPA

Gradonačelnica Amsetrdama Femke Halsema i gradski odbornici razmatraju to novo mjesto gdje bi seksualne radnice, umjesto kao do sada u kvartu “Crvenih fenjera”, ubuduće nudile svoje usluge, nakon primjedbi ljudi i organizacija sa sjedištem u toj oblasti, prenio je NL Tajms.

Amsterdamsko Gradsko vijeće u narednim mjesecima raspravljaće o tom prijedlogu, iako je bilo neizvjesno da li gradonačelnica i odbornici imaju dovoljno glasova da podrže pomenutu ideju, ali ako bude odobrena, sljedeće godine prešla bi u fazu projektovanja.

Holandski medij napominje da su se mnoge seksualne radnice oštro usprotivile prijedlogu, koji će mnoge od njih primorati da se isele iz kvarta “Crvenih fenjera” u centru grada u novi objekat.

Buduća višespratnica imala bi oko 100 jedinica i dovela do zatvaranja isto toliko “prozora” u pomenutoj “crvenoj četvrti”, gdje trenutno postoji 249 mjesta za prostituciju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu