Hronika

Evo šta je prethodilo svemu: Bivši ministar optužen da je torbicom udario svog šefa

Potvrđena je optužnica protiv Đorđa Popovića, bivšeg ministra za saobraćaj i veze Republike Srpske, koja ga tereti da je torbicom udario Gorana Lujića, bivšeg šefa policije Brčko distrikta, koji mu je bio šef dok je Popović bio komandir u policiji.

Evo šta je prethodilo svemu: Bivši ministar optužen da je torbicom udario svog šefa
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Odnosi se to na incident koji se, kako je navedeno, dogodio 24. marta 2022. godine oko 18.20 u Brčkom, u otvorenoj bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Vuka Karadžića.

U bašti je, sudeći prema optužnici, Popović sjedio za stolom sa R.N., D.K. i S.B., a zatim je u suprotni dio bašte nenadano došao Lujić sa Milanom Petruljevićem.

– Pri tome je Lujić sjeo znatno daleko od stola za kojim je sjedio Popović. Popović odranije ima krajnje poremećene odnose i izraženu netrpeljivost prema Lujiću, koja datira još od 2008. godine, kada je zbog izvjesnog događaja u vrijeme kada je Lujić bio šef policije Popović ostao bez stalnog zaposlenja u policiji kao jedan od komandira – navodi se u optužnici.

Popović, dodaje se, prvo od konobara zahtijeva da se Lujić i Petruljević kao gosti udalje iz lokala, zbog čega konobar biva primoran da se obrati šefu sale, a ovaj poziva vlasnika restorana, ne znajući šta učiniti na uporno Popovićevo insistiranje.

– U jednom momentu, zbog ranijeg animoziteta prema Lujiću, a nalazeći se pri tome u stanju smanjene uračunljivosti zbog srednjeg pijanstva, Popović skače od stola i ubrzanim korakom odlazi do Lujićevog stola, gdje je počeo da galami na njega upućujući mu konkretne riječi:”Što te nisam ubio ranije” – ističe se u optužnici.

Potom je Popović, dodaje se, snažnije zamahnuo svojom ličnom napunjenom torbicom i udario Lujića u glavu, s lijeve strane lica, čime je nanio Lujiću laku povredu u vidu nagnječenja glave.

Popovića je, ističe se, društvo spriječilo u daljim nasrtajima, ali on desnom pesnicom udara i Petruljevića u dio glave, pri čemu mu je nanio lake povrede u vidu nagnječno-razderne rane gornje usne i nagnječenje donje usne.

– Tada su drugovi uspjeli da odvuku Popovića od njih, a kod Lujića je izazvan ozbiljan osjećaj uznemirenosti i daljeg stanja straha usljed ovakvog Popovićevog ponašanja, pogotovo što je shvatio da je Popović u stanju da mu izgovori ovakvu prijetnju, za njega krajnje ozbiljnu, i po proteku više od 14 godina od pomenutog događaja koji je kod Popovića stvorio osjećaj animoziteta i pripisivanja potpune krivice Lujiću, kada je Popović ostao bez posla u policiji – navodi se u optužnici, pišu Nezavisne novine.

Popović je u kratkoj izjavi potvrdio da je trenutno poslanik u Skupštini Brčko, s tim što tvrdi da ga optužnica ne sprečava da nastavi obavljati tu funkciju. On kaže da je pročitao optužnicu, ali da suđenje još nije počelo.

– Nema tu šta da komentarišem. Vidjećemo – rekao je Popović.

Lujić s druge strane kaže da je u kafanu kritičnog dana stigao u 18.11 te da je zatim u 18.17 stigao Petruljević, a da ih je Popović napao već oko 18.20.

– Bilo je upravo onako kako se to navodi u optužnici – rekao je kratko Lujić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije