Društvo

Evropa će znati za njih: Za Minu i Ninu sigurno niste ni čuli, a među najboljima su ovom sportu

Sve više djevojčica u Srbiji zainteresovano je da se oproba u fudbalu, a da u tome mogu da budu jednako uspješne kao dječaci dokaz su bliznakinje Mina i Nina Čavić (17) iz Pančeva.

Evropa će znati za njih: Za Minu i Ninu sigurno niste ni čuli, a među najboljima su ovom sportu
FOTO: RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE/YOUTUBE

Za ovaj sport zainteresovale su se zahvaljujući starijem bratu i počele da ga treniraju sa samo sedam godina u klubu “Mika Antić”, zatim su prešle u “Železničar”, a sada igraju za zemunski klub “Sloga”, piše RTV.

Treniramo svaki dan, a vikendom je utakmica. Pored treninga ovdje, u Zemunu, imamo i privatne treninge kondicije i tehnike i sve pokušavamo da uskladimo kako treba.

Ranije je bilo da igraju djevojčice fudbal, ali rijetko. Sada je to češće i hoću da poručim da to nije muški sport, pošto svi to tako gledaju u početku, nego da ako žele da treniraju, da krenu – objašnjava Nina.

Sestre Čavić su, prema mišljenju trenera, među pet najtalentovanijih fudbalerki u Srbiji do 18 godina.

Članice su i reprezentacije, dok Mina dodaje da imaju želju da zaigraju u inostranstvu.

– O toj djeci mogu samo da kažem sve najljepše što se tiče sportske strane. One su u samom vrhu balkanskog fudbala, ako nastave ovim tempom, ubijeđen sam da će i u Evropi sigurno biti mesta za njih dvije – kaže sportski direktor ŽFK “Sloga” Željko Branković.

Mina i Nina su učenice ekonomske škole u Pančevu koju trenutno pohađaju na daljinu, pa slobodno vrijeme koriste za treninge i postizanje rezultata koji će im pomoći da ostvare svoje ciljeve i zaigraju u nekom evropskom klubu.