Banjaluka

Evropska sedmica mobilnosti u Banjaluci: Djeca na poligonima učila o bezbjednom kretanju u saobraćaju, pa se takmičili u vožnji bicikla

U sklopu Evropske sedmice mobilnosti na platou ispred sportskog kompleksa u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci održana je obuka najmlađih učesnika u saobraćaju uz dodjelu prigodnih nagrada.

Dječak vozi bicikl
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Riječ je o zajedničkoj aktivnosti Grada Banjaluka, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto moto saveza Republike Srpske, koji je za one najspretnije obezbijedio prigodne nagrade.

U sklopu Evropske sedmice mobilnosti, Grad će simbolično uručiti kartice za “BL bajk”, ali i dodijeliti parkinge za bicikle zajednicama etažnih vlasnika.

Pročitajte još

Ovogodišnja kampanja pod nazivom “Sačuvajmo energiju” promoviše održive načine transporta i upotrebu alternativnih prevoznih sredstava.

Djeca predškolskog i školskog uzrasta imala su priliku da na postavljenim poligonima prođu praktičnu obuku o bezbjednom kretanju u saobraćaju, dok su djeca starijeg uzrasta imala priliku da se takmiče u vožnji bicikla na poligonu spretnosti i da osvoje vrijedne nagrade.

Evropska sedmica mobilnosti traje od 16. do 22. septembra.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije