Društvo

FAJRONT U 22 SATA Štab produžio ograničenja za rad kafana i kladionica u Srpskoj

Republički štab za vanredne situacije ograničio je rad ugostiteljskih objekata i kladionica u Srpskoj, a dragstori će noću moći da rade samo šalterski.

FAJRONT U 22 SATA Štab produžio ograničenja za rad kafana i kladionica u Srpskoj
FOTO: VLADA RS

U cilju sprečavanja širenja korona virusa, kako je saopšteno nakon sjedince Štaba, ova ograničenja važe do 16. novembra.

Pročitajte još

– Ograničava se radno vrijeme u periodu od šest do 22 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, bez obzira na to da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, kao što su benzinske pumpe i hoteli – navodi se u saopštenju.

Isto radno vrijeme propisano je i priređivačima igara na sreću, kao što su kladionice, automat klubovi, kazina, tombole.

Štab je danas donio i odluku o vraćanju đaka u školske klupe, odnosno o tome da se nastava u osnovnim i srednjim školama, umjesto onlajn, od ponedjeljka održava u učionicama. U škole se vraćaju i treninzi i produženi boravak.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i zaključak o donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, kao i Zaključak o prihvatanju donacije lične zaštitne opreme Delegacije Evropske unije u BiH.