Svijet

FILMSKA PLJAČKA Dvije djevojčice kuću obile makazama i plastikom od šampona, odnijele više od milion evra, luksuzni nakit i skupe torbe

Dvije djevojčice slovenskog porijekla, starosti 12 i 16 godina u filmskoj pljački uspjele su da iz stana u centru Monce, na katoličko Badnje veče, iznesu 1.5 miliona evra u gotovini i brdo luksuznog nakita i tašni.

policija italije
FOTO: MATTEO CORNER/EPA

Tinejdžerke su odnijele petnaestak malih i velikih torbi luksuznih brendova Šanel, Luj Viton i Prada – u vrijednosti od 50 do 60 hiljada evra, kutiju sa zlatnim i platinastim nakitom, dijamantima i dragim kamenjem – vrijedan između 200 i 250 hiljada evra – kao i četiri sata marke “roleks”, “Patek Filip” i “Frenk Miler” ukupne vrijednosti oko 150.000 evra.

Mlade prestupnice ubrzo su uhvaćene na ulici kada ih je potjerao vlasnik kuće, koji ih je video kako se udaljavaju u pješačkoj zoni i prepoznao predmete njegove supruge, kao i prolaznik koji mu je pritrčao u pomoć, tinejdžerke su tada blokirali policajci iz stanica u Monci i Brijanci.

Pročitajte još

Kuću obile šrafcigerom, makazama i plastikom od šampona

Starija delinkventkinja slovenskog porijekla uhapšena je i odvedena u KPD u Đenovu budući da posjeduje policijski dosije (za prijavu lažnog identiteta, krađu, krađu otimanjem, primanje ukradene robe, neopravdano posjedovanje obijača za brave i nošenje oružja ili objekata koji mogu da povrede). S druge strane, 12-godišnja djevojčica, koja nema krivični dosije i nikada ranije nije hapšena, što se ne može pripisati njenoj mladosti, umjesto toga je povjerena porodičnom advokatu koji je bio u Francuskoj, prenosi Blic.

Kod dvije maloljetkinje pronađena su dva šrafcigera, makaze i komad plastike dobijen iz flašice šampona, kojim su obili bravu u kući u Monci. Prilikom pregleda u kući, policajci su pronašli i dva para rukavica i šrafciger skrivene u čarapi u platnenoj torbi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije