Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

FILMSKA PLJAČKA ZLATARE U SPLITU Odnesen nakit milionske vrijednosti (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Youtube/screenshot

Nadzorne kamere snimile su pljačku zlatare u centru Splita prilikom koje je otuđen nakit u vrijednosti oko dva miliona kuna.

Prema riječima zaposlenih, na djelu su snimljena trojica pljačkaša koji su bili dobro pripremljeni i organizovani. Vlasnik zlatare Đonlić u Bosanskoj ulici odlučio je objaviti snimke kako bi mu sugrađani pomogli otkriti počinioce.

Radnik zlatare u Bosanskoj ulici ispričao je i kako je protekle sedmice radio u poslijepodnevnoj smjeni te je primijetio osobu koja je desetak minuta uoči zatvaranja zlatare, ispred susjedne trgovine koja ne radi, promatrala stanje i vjerovatno tada učila šifru za otvaranje metalnih rolo vrata, piše Slobodna Dalmacija.

– Neko je imao šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata su razbili macolom. Stigli su s velikim torbama, pokupili sve zlato koje je bilo u ormarima, uzeli blagajnu, a ladice u kojima stoje kutije i sadržaj za pakiranje nisu uopšte dirali, kao da su tačno znali gdje šta stoji. Bili su obučeni u bijele kombinezone, kao forenzičari u filmovima, imali su rukavice, jedna je osoba imala slušalicu u uhu… – ispričao je vlasnik.

(Slobodna Dalmacija)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO