Svijet

FILMSKA POTJERA U ITALIJI Starica na lutriji osvojila pola miliona evra, vlasnik prodavnice ukrao listić i pobjegao na skuteru

Svi žele da dobiju novac na lutriji jer se čini kao lako rješenje za mnoge životne probleme. Ali jedan Italijan se malo zanio. Naime, ukrao je dobitni listić jednoj baki i pokušao da pobjegne iz zemlje - i to na skuteru.

FILMSKA POTJERA U ITALIJI Starica na lutriji osvojila pola miliona evra, vlasnik prodavnice ukrao listić i pobjegao na skuteru
FOTO: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Granična policija na glavnom rimskom aerodromu uhapsila je vlasnika prodavnice u Napulju za koga se sumnja da je pobjegao sa dobitnim listićem svog kupca i tako ga sprečila da pobjegne letom za Kanarska ostrva, piše Gardijan.

Pročitajte još

Čovjek nije osvojio premiju vrijednu pola miliona evra, ali je zato imao kartu za Fuerteventuru, prenosi Večernji list.

Starija gospođa je kupila dvije “srećke”, koje je izgrebala, od kojih je jedna bila dobitna, i zamolila zaposlenog u kiosku da proveri lutrijski listić, koji je donio glavnu nagradu.

Zaposleni je zatim predao srećku jednom od vlasnika radnje, ali je on zadržao lutrijsku kartu i pobjegao na svom skuteru.

Italijanska poreska uprava, pod čijom je jurisdikcijom lutrija, blokirala je sve listiće koje je prodavnica dobila kako bi spriječila bilo koga da zahtijeva dobitak. Istražitelji i dalje tragaju za nestalim lutrijskim listićem.

Prihvati notifikacije