Banjaluka

(FOTO) Biće žestoko: Danas zasjeda Skupština grada, evo šta će opozicioni odbornici pitati Stanivukovića

Sjednica Skupštine grada Banjaluka, koja počeinje 9 časova, biće po svemu sudeći prilično zanimljiva, ne samo zato što će se raspravljati o novcu, nego i zbog aktuelnog časa.

Skupština grada Banjaluka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Glavna tačna dnevnog reda je nacrt budžeta grada za 2024. godinu. Predloženo je da budžet iznosi 187,89 miliona KM.

I mada priča o milionima nikad ne prolazi glatko, očekuje se da će aktuel čas biti zanimljiviji od rasprave o nacrtu budžeta.

Odbornici opozicije spremili su nekoliko nezgodnih pitanja za gradonačelnika Draška Stanivukovića i njegov tim, a posebno se za ovu priliku spremila trojka iz Kluba Narodni front – Banjaluka zove.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

Odbornica Dijana Ješić pitaće šta je sa imovinom Vatrogasne brigade Banjaluka, čija je sudbina prilično nejasna.

– To je imovina građana Banjaluke i red je da znamo gdje se ona nalazi, ko je koristi i da li su tačne priče koje se pronose gradom – kaže Ješićeva za Srpskainfo.

Pročitajte još

Drugo njeno odborničko pitanje odnosiće se na jednu od vrućih gradskih tema: parkinge.

-Sve je više privatnih parkinga u Banjaluci, pa nas zanima zašto Grad Banjaluka, koji je prošle godine od naplate parkinga inkasirao 4,2 miliona KM, nije izgradio javnu gradsku garažu ili javni parking – kaže Ješićeva.

saša lazić odbornik u skupštini grada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pitanja će imati i njen kolega Saša Lazić, a jedno od njih će se odnositi i na netrasparentno odlučivanje o nazivima ulica u Banjaluci, koje prilično intrigira javnost.

Očekuje se da neko od odbornika opozicije postavi i pitanje u vezi sa kontroverznim preuređivanjem podrumskih prostorija u zgradi “Ekvator”, gdje je navodno srušen dio nosivih zidova, a gdje se nalazi jedan od najpopularnijih noćnih klubova u kojem se okuplja veliki broj mladih.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije