Kultura

(FOTO) "BIO BIH SUPERMEN DA NISAM GEJ" Holivudski glumac tvrdi da je izgubio velike uloge zbog svoje seksualnosti

Holivudska ikona Met Bumer naveo je da je izgubio priliku da glumi Supermena jer je, kako kaže, njegova seksualnost bila instrumentalizovana protiv njega.

Met Bumer
FOTO: ALLISON DINNER/EPA

Zveijzda srije Bijeli okovratnik javno je autovala se 2012. godine i od tada je igrala briljantne LGBT+ uloge, uključujući i Džonatana Bejlija u hvaljenoj istorijskoj kvir drami Saputnici, uloge u seriji Amerikan horor stori i mnoge druge.

Ali, prema riječima 46-godišnjeg glumca, njegova seksualnost je štetno uticala na njegovu karijeru u prvim danima.

Pročitajte još

“Odbili su me za Supermena”

Istakao je da su ga odbili i za željenu ulogu Supermena u odloženom projektu, Supermen: Povratak 2002.

– Ušao sam proces audicije za Supermena, a onda se to pretvorilo u jednomjesečno iskustvo gdje sam bio na audiciji iznova i iznova i iznova – rekao je u nedavnom intervjuu.

Objasnio je da je on bio “režiserov izbor za ulogu” u ovoj ranoj fazi projekta i trebalo bi da ga režira Bret Ratner, ali “nikad se nije desio”.

Na pitanje da li je njegova seksualnost mogla biti razlog što je izgubio ovu ulogu, dobitnik Zlatnog globusa se složio.

Met Bumer
FOTO: NINA PROMMER/EPA

– Da, ja to tako razumijem. To je bilo vrijeme u industriji kada je tako nešto još uvijek moglo biti oružje protiv vas. Kako, i zašto, i ko, ne znam, ali da, ja sam to tako shvatio – rekao je.

Projekat je propao

Godine 2003. Bret je napustio projekat navodeći da je “teškoća u izboru uloge Supermena” doprinijela njegovoj odluci.

Prema tadašnjim pisanjima, Džoš Hartnet i Pol Voker su bili u užem krugu, a Met je ispao iz trke nakon što je Brendan Frejzer izabran. U to vrijeme Frejzer je bio relativno nepoznat na glumačkoj sceni, jer je glumio samo u epizodi dugotrajne američke serije Sva moja djeca.

Franšiza o superheroju je na kraju ponovo pokrenuta 2006. godine sa Povratkom Supermena u režiji Brajana Singera sa Brendonom Rutom u glavnoj ulozi.

Autovao se kad je to bilo rizično

Kada se autovao, Met je bio glavni glumac u advokatskoj drami Bijeli okovratnik i trebalo je da glumi u popularnom blokbasteru Medžik Majk o zgodnim čipendejlovima, prenosi Blic.

Autovao sam se u vrijeme kada je to bilo veoma rizično – rekao je 2020. godine, pa dodao:

– Imao sam studijski film koji je trebalo da bude premijerno prikazan i televizijsku seriju. Ali meni je bilo važnije da budem najautentičniji ja, kako za svoju porodicu, tako i za sebe. Nisam pokušavao da budem uzor, niti sam sada, ali sam mislio da ako može da pomogne samo jednoj osobi, onda bi bilo vrijedno toga.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu