Zabava

(FOTO) "BIO JE NESTAŠAN DJEČAK" Komšije Aleksandra Mitrovića otkrile da fudbaler jednom godišnje dolazi u zavičaj

Fudbaler Aleksandar Mitrović vratio se sinoć sa Evropskog prvenstva koje se održava u Minhenu odakle je reprezentacija Srbije ispala nakon utakmice sa Danskom 0:0.

Aleksandar Mitrović
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RINGIER

Mitrović je jedan od najboljih srpskih fudbalera, a svoje prve korake u fudbalu napravio je u rodnom Smederevu, gdje je trenirao sa trenerom Vojkanom Rakićem, ali i igrajući ulični fudbal.

Zahvaljujući svom talentu, napornom radu i trudu fudbal ga je vinuo u zvijezde, te danas zarađuje milione, ali rodno Smederevo ne zaboravlja.

Komšije o Aleksandru Mitroviću
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ, BLIC TV / RINGIER

Komšije o Aleksandru Mitroviću

Ekipa emisije “Moj Dan Blic dan” jednom prilikom posetila je njegov kraj, a u ulici u kojoj se nalazi njegova kuća, popričali su sa komšijama i rodbinom, koji su otkrili da je Mitrović pomogao roditeljima da renoviraju kuću na dva sprata, ali da zbog prirode posla kojim se bavi ne dolazi često u Smederevo, a rodnu kuću održava prva komšinica.

– Održavam tu njegovu kuću. Njegovi roditelji su u Engleskoj, a ovdje danas živi njegov brat sa djevojkom. Aleksandar dolazi ovdje jednom ili dva puta godišnje, ne može više zbog posla, ali i djeca idu u školu. Kad dođe svakom se javi, slika se, nije se uzdigao, ništa se on nije promijenio.

“Bio je nestašan”

Mještani govore da je Mitrović uvijek bio nemirnog duha, ali da njegova porodica u ovom mjestu važi za divne ljude.

– On je i kao dete bio dobar, malo nestašan, kao i svako dijete. Bio je živahan, volio je fudbal, najbolji među djecom. On je sa mojom unukom išao u školu. Roditelji su mu mnogo dobri, brat Milan isto, prelijep momak. On je pomogao roditeljima da renoviraju kuću, napravio ovu veliku kuću, sve je on to uradio, sinovcu je pomogao, kupio kola. Svoje slobodno vrijeme za nas je izdvojio i Mitrovićev prvi trener Vojkan Rakić, koji nam je otkrio kakav je Aleksandar bio kao dječak i da li se već tada mogao naslutiti uspjeh kakav je on danas postigao.

Aca je od samog početka pokazivao veliki talenat, imao je čvrstinu, bio je hiperaktivan, volio je da radi, najviše se trudio od svih igrača koji su tada igrali, za njega je trening bio sve. Iako je tada imao samo pet godina, redovno je dolazi na treninge i posle tri godine treniranja kod mene, uz dogovor sa njegovim ocem Ivicom, odveli smo smo ga u Smederevo gdje je prošao probni test i bio je najbolji igrač tog dana, dao je tri gola – kazao je trener Rakić i otkrio koliko je Aleksandar vježbao na terenu:

– Vježbali smo kada smo mogli, četiri puta nedjeljno i vikend. Mnogo smo radili, a on je imao predispozicije sa uličnog fudbala, meni je drago što je on sve ovo postigao, puno mi je srce. Cijela Srbija je uz njega.

Rakić kaže da je Mitrović oduvijek bio jako temperamentan na terenu.

– Bio je jako brz, živac je bio, kao i sada. Temperamentan je, pa kad ga neko obori od igrača, on gleda da uzvrati, ali ja sam to gledao uvijek da izbalansiram. Pa kad padne, on neće da ustane dok ja dođem, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu