Sudbine

(FOTO) Čeka da se pojavi na vratima, a on ne dolazi: Žena plače svaki put kad čuje da se muž razveo od nje, RAZLOG ĆE VAM SLOMITI SRCE

Veronika Mešerjakova pati od jednog oblika porfirije koja se ispoljava kroz gubitke pamćenja i paralizovane ekstremitete, uprkos neuspješnoj operaciji prije nekoliko godina.

Veronika Mešerjakova se ne sjeća da se razvela od muža
FOTO: VERONIKA MESCHERYAKOVA/FACEBOOK

Zbog svoje bolesti, Veronika (35) se ne sjeća da je njen muž potpisao papire za razvod još u novembru prošle godine, pa joj se iznova slama srce kada čuje vijest.

Svakoga dana ona očekuje da će se njen bivši suprug pojaviti na vratima i da je sve vrijeme na poslu, pa je još više zbunjena kada se on ne pojavi. Njena majka onda mora da joj kaže istinu što Veroniki preteško pada.

Razlog zbog kojeg su se ona i njen muž razveli nije poznat, ali joj je očigledno slomljeno srce čim pati zbog izgubljene ljubavi. Lokalni ruski mediji prenose da Veronikina majka čini sve kako bi joj pomogla da ponovo prohoda. Takođe, majka se nada da će njena kćerka jednoga dana ponovo moći da se poveže sa bivšim mužem.

Bolest od koje pati Veronika naziva se “porfirija” koja nije nije jedna bolest već skup od najmanje osam različitih bolesti koje se znatno razlikuju. Zajednička osobina svih porfirija je nakupljanje “porfirina” ili njihovih prethodnika u tijelu. Iako se oni normalno nalaze u tijelu, u zdravom se ne nakupljaju. U zavisnosti od materije koja se nakuplja razlikuju se vrste porfirija.

Liječenje i simptomi raznih vrsta porfirija se razlikuju. Simptomi su uglavnom rezultat djelovanja bolesti na nervni sistem i kožu. Prava dijagnoza se često otprilike postavlja jer simptomi nisu tipični.

Ova bolest može biti nasljedna ili stečena. Lijekovi, hemikalije, ishrana i izlaganje suncu mogu, u zavisnosti od vrste porfirije, mogu znatno uticati na težinu simptoma, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu