Magazin

(FOTO) Čuvar je sreće i ključ blagostanja: Prema vjerovanju, svaka kuća treba da ima ovu biljku

Po Feng šui filozofiji, biljke i te kako utiče na situaciju u porodici i generalno dobrostanje svih ukućana.

dnevna soba
FOTO: GARRETTLECHIC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Same po sebi, biljke smanjuju nivo nervne napetosti u jednom domu, a fikus bendžamin zahtijeva da bude smješten u desnoj zoni, kako bi imao pozitivan uticaj na vas, vaš dom i vaše ukućane.

Prema Feng šui filozofiji, fikus bendžamin se osjeća kao kod kuće kada je smješten u jugoistočni dio stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene odluke i zaborave na agresiju.

Takođe, ovaj fikus promoviše mir i harmoniju u porodici, savršeno ispravljajući ljudske nedostatke. U njegovom prisustvu, ljudi će se osjećati sigurnije, dok će oni koji su malo lakomisleni postati mirniji i razumniji.

U dnevnom boravku, ovaj fikus će odigrati ključnu ulogu, jer će, osim što će je dekorisati stvoriti povoljnu klimu za razgovor i uživanje. Takođe, ovaj fikus privlači i novac za porodicu, ukoliko se nađe u kuhinjskom prostoru, odakle vas štiti od gladi i nemaštine.

Pročitajte još

Osim privatnih domova, fikus je idealni dekor i za poslovne prostore, ako je smješten u jugoistočnom dijelu ili pored radnog stola.

Feng šui vam govori da fikus zadržite dalje od sjeveroistoka, jugozapada ili centralnih dijelova svojih prostora, piše Krstarica.

Naravno, ukoliko želite da vam fikus donese sve ove dobrobiti, on mora biti zdrav, pa samim tim, vi morate mnogo voditi računa o njemu. Osim zalivanja, morate ga čistiti i od prašine, a nikako ne smije biti ostavljen u saksiji polivan tek s vremena na vrijeme. Fikus bendžamin je biljka koja voli prostranstvo i prirodnu svjetlost, što takođe morate uzeti u obzir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije