Kultura

(FOTO) Gostovanje Posavca i Otaševića u Prnjavoru: "Tesla" izmamio aplauze školaraca

Predstava "Tesla - prilagođavanje anđela", sa popularnim glumcima Vladimirom Posavcem i Momčilom Otaševićem, izvedena je pred mnogobrojnom publikom u Centru za kulturu u Prnjavoru u dva termina.

predstava "Tesla - prilagođavanje anđela" u Prnjavoru
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Salu Centra za kulturu ispunili su Gimnazijalci, učenici Muzičke, srednje Mješovite škole, kao i osnovci, koji su došli organizovano da gledaju predstavu.

Ovaj pozorišni komad o posljednjem satu života velikog naučnika Nikole Tesle s pažnjom su pratili učenici prnjavorskih škola zajedno sa svojim profesorima, a dugotrajnim aplauzima su nagradili izvanrednu glumačku igru i potvrdili snagu i uvjerljivost glumačke riječi.

predstava
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
predstava
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
predstava
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Predstavu „Tesla – prilagođavanje anđela“ igrali smo više od 70 puta u Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i regionu. Kuriozitet je da smo je prvi put izveli za učenike i da je ta organizovana posjeta škola baš u Prnjavoru. Raduje nas što učenici i njihovi profesori pokazuju interesovanje za Teslu. Mi smo se u predstavi najviše bavili njegovom dušom i reakcije su uvijek fenomenalne – rekao je Vladimir Posavec, koji je i reditelj predstave.

Dodao je da radnja predstave prati događaje koji su se odigrali u posljednjim satima života Nikole Tesle. Kroz ovaj pop-art triler ispričana je priča o Nikoli – čovjeku. Nikolinoj duši. O njegovom odnosu sa drugim naučnicima i odnosu prema ženama, novcu, kocki i alkoholu.

Pročitajte još

– Publika je bila divna. Odlične reakcije đaka, drago nam je što odlaze zadovoljni iz pozorišta. Zahvalni smo Centru za kulturu na organizaciji i inicijativi ovakvog kulturnog događaja koji ima društveni značaj – istakao je Momčilo Otašević.  

Direktorka Centra za kulturu Prnjavora, Dunja Piljagić, navodi da je jako zadovoljna saradnjom sa glumcima kao i s prnjavorskim školama. 

– Željela sam da u saradnji sa školama u Prnjavoru organizujemo gostovanje predstave „Tesla – prilagođavanje anđela“ koja je visoko ocijenjena od publike, ali i stručne kritike širom regiona. Drago mi je da smo na osnovu saradnje s direktorima škola uspješno realizovali tu ideju. Zadovoljstvo učenika, njihovih profesora, kao i glumaca nam je najbolja nagrada – kaže ona. 

Navodi da je prethodne godine sala Centra za kulturu obnovljena i da su sada stvoreni bolji uslovi za pozorište i umjetničke sadržaje. U narednom periodu ova kulturna ustanova biće i tehnički bolje opremljena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije