Svijet

(FOTO) Imaće ključnu ulogu kada Vilijam postane kralj: Ovo je Lejdi koju zovu ZAMJENICOM KEJT MIDLTON

Među članovima današnje proslave službenog rođendana kralja Čarlsa III u Londonu bile su i Sofi, vojvotkinja od Edinburga koja je blistala u žutoj haljini i njena kćerka Lejdi Luiz Vindzor koju zbog imidža koji ima u javnosti, porede je sa Kejt Midlton, a nerijetko se kaže i da je ona velika uzdanica za budućnost britanske dinastije.

Lejdi Luiz Vindzor
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Otkud takve prognoze?

Unuka kraljice Elizabete II i princa Filipa bila je u elegantnoj cvjetnoj haljini, pojavila se najpre u kočiji gdje je bila i njena majka koja posljednjih mjeseci obavlja niz službenih dužnosti kao zaposlena članica dvora.

Dok se britanski dvor suočavao sa najvećim naletom dvostruke krize zbog zdravstvenih problema Kejt Midlton i kralja Čarlsa koji se oboje i dalje bore sa rakom, u pomoć oko obavljanja određenih dužnosti priskočili su članovi porodice, među kojima su i vojvotkinja i vojvoda od Edinburg.

Lejdi Luiz Vindzor
FOTO: TOLGA AKMEN/EPA

Procjenjuje se da će važnu ulogu, kada jednog dana princ od Velsa postane kralj, imati njihova kćerka lejdi Luiz Vindzor (20). Par ima i sina Džejmsa vikont Severna kog porede sa princom od Velsa.

Kćerka vojvotkinje i vojvode od Edinburga pohađa Univerzitet Sent Endrjuz čiji studenti su bili i princ Vilijam i Kejt Midlton koji su se tokom studija i upoznali. Luiz je bila mijenica svog djede, princa Filipa.

Poznati autor Ričard Eden istakao jeda doprinos vojvode od Edinburha i njegove porodice nikada nije bio važniji nego sada, piše Daily mail. Princa Edvarda i njegovu suprugu Sofi koja je važila za omiljenu snaju kraljice Elizabete Druge, godinama smo viđali na najznačajnijim događajima kraljevske porodice. Sofi je veoma bliska sa Kejt što se vidjelo u javnosti. Princeza i princ od Velsa se u odgajanju decu ugledaju na roditeljske metode vojvotkinje i vojvode, kao i na metode njenih roditelja Kerol i Majkl Midlton.

Sofi je bila naklonjena i Megan Markl i princu Hariju, dok su živeli u Britaniji, do 2020. godine.

-Iako daleko u liniji nasleđivanja, na 14. mjestu, vojvoda od Edinburga je zaposleniji i istaknutiji nego ikada prije, jer obavlja dužnosti dok se njegov najstariji brat kralj Čarls leči od raka. Edvard i njegova supruga Sofi često su zanemareni jer se čini da ne žele da privlače pažnju medija i izgledaju srećno što svoje brojne kraljevske angažmane i posete inostranstvu obavljaju tiho i bez buke.

Po mom mišljenju, još jedna velika usluga koju bi par mogao da uradi za zemlju bila bi da podstaknu svoju djecu Lejdi Luiz i Džejmsa da postanu zaposleni članovi porodice kada za to dođe vreme – napisao je Eden.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu