Politika

(FOTO, VIDEO) "Imaćemo APSOLUTNU VEĆINU u parlamentu" Vučić o izborima u Beogradu: Sve zavisi s kim će doktor Nestorović u savez

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će lista "Srbija ne sme da stane" imati apsolutnu većinu u Skupštini Srbije.

Aleksandar Vučić
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

On se obratio javnosti nakon što su IPSOS/CeSID objavili preliminarne rezultate, na osnovu 71,8 odsto obrađenog uzorka, prema kojima je lista “Srbija ne sme da stane” osvojila na parlamentarnim izborima 46,7 odsto glasova.

Lista “Srbija ne sme da stane” imaće apsolutnu većinu u parlamentu, saopštio je Vučić.

– Nijedno biračko mjesto još nismo vidjeli u kojoj je lista “Srbija ne sme da stane” dobila manji broj glasova nego na prethodnim izborima – kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER
Aleksandar Vučić
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER
Aleksandar Vučić
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Ističe kako je nesumnjivo je u Beogradu lista “Srbija ne sme da stane” osvojila najviše glasova.

– Postoje izbori koji su veoma važni, a to je za Skupštinu Vojvodine. Od 120 poslanika lista “Srbija ne sme da stane” će imati između 67 i 69, drugoplasirana je lista “Srbija bez nasilja” sa 28 do 29 poslanika. Trećeplasirana će biti lista Savez vojvođanskih Mađara, sa 9 mandata, zatim SPS sa 7 mandata, Nada sa 6, i ruska stranka sa jednim mandatom u Vojvodini. Mi ćemo sa koalicijom imati skoro 75 odsto poslaničkih mjesta – rekao je Vučić.

Pročitajte još

Što se tiče Kosova i Metohije, dodaje on, lista “Srbija ne sme da stane” je osvojila 74,2 odsto glasova, a lista “Srbija protiv nasilja” oko 5 odsto glasova.

– Na osnovu uzorka od 76 odsto moguće je da se promeni za +/- 1 odsto, ali ne kod svih – rekao je on.

Navodi da je težak period pred Srbijom.

– Biće mnogo teških stvari na našem evropskom putu, nimalo lakih ustupaka sa Prištinom, ali ćemo uvijek čuvati Kosovo i Metohiju kao dio Srbije – rekao je predsjednik.

Kaže da nije sigurno ko će formirati vlast u Beogradu i da to zavisi od doktora Nestorovića (6 mandata) i od DVERI, koje mogu da pređu cenzus.

Ipak, ističe kako je uvjeren da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić.

Republika Srpska

Posebno su ga, kaže, zaboljele prijetnje narodu iz Republike Srpske.

– Skoro nikakve promjene nema u stvarnom broju glasova, to su bile zastrašujuće prijetnje. Napadate ih zbog lažnog biračkog mjesta. Cijeli naš narod ste osudili. Danas smo pomagali svima, kome god da je bila potrebna pomoć. Bio je angažovan prevoz za mnoge, od majki do starijih žena. To je posao političkih stranaka, kakve to veze ima sa biračkim mjestom – naveo je Vučić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu