Svijet

(FOTO) Isplivali novi detalji ubistva ruskog pilota u Španiji: Municija otkrila prave ubice, Maksimova ODAO POZIV MAJCI

Španska policija došla je do novih saznanja o ubistvu prebeglog ruskog pilota Maksima Kuzminov, ubili su ga pripadnici čečenske mafije koje je regrutovala ruska obavještajna služba.

Maksim Kuzimov
FOTO: DEFENCE INTELLIGENCE OF UKRAINE / SCREENSHOT

Članovi čečenske mafije, koje je regrutovala ruska obavještajna služba, naređenje su izvršili sovjetskom municijom. Otkako su ga otkrili, “nagazili” su na njegovu senku u Viljahojosi – navodi “El Mundo”.

Vlasti su prema navodima španskog lista, koji se poziva na neimenovane zvaničnike, znale od prvog dana da se Kuzminov nalazi u Španiji iako je prošle nedelje ministarka odbrane Margarita Robles rekla da nisu imale takve informacije.

Madrid je od prvog dana znao za prisustvo pilota u Španiji – citira list reči neimenovanog zvaničnika.

Španski istražitelji došli su i do nove teorije o tome kako je ruski pilot otkrio svoj identitet prije nego što je ubijen. “El Mundo” tvrdi da su istražitelji odstupili od svoje prvobitne verzije da su mu ubice ušle u trag dok je pokušavao da stupi u kontakt sa djevojkom i da trenutno vjeruju da se razotkrio kad je počeo da se dogovara da dovede u Španiju svoju majku.

Irina Kuzminova je navodno napustila Rusiju pod izgovorom da ide na put u Koreju malo prije nego što je njen sin oteo helikopter Mi-8.

Pročitajte još

– Umjesto toga se preselila u Ukrajinu gdje i dalje živi krijući se pod zaštitom kijevskih agenata – navodi se u izveštaju.

Španski istražitelji veruju da je Kuzminov napravio “fatalnu grešku” jer je kontaktirao voljene ukrajinskim mobilnim telefonom za koji se vjeruje da je prisluškivan.

“El Mundo” takođe navodi da je njegova bivša djevojka Elizaveta Ponomarjova možda dovela ubice do pilota jer je jedina sa kojom je viđen na fotografijama objavljenim neposredno prije ubistva. Kumzinov je prema navodima lista živio poprilično bučno i trošio velike količine novca.

Kuzminov je izazvao senzaciju kada je u avgustu 2023. godine sletio svojim oklopnim helikopterom Mi-8 na vojni aerodrom u Harkovskoj oblasti i tada mu je obećana nagrada od 500.000 dolara za prebeg u Ukrajinu.

Kuzminov je po dolasku u Ukrajinu optužio Putina za genocid zbog “brutalnog ubijanja” Ukrajinaca i Rusa u neželjenom ratu. Pilot je u Rusiji osuđen kao izdajnik, a nedavno ga se javno odrekao i otac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije