Banjaluka

(FOTO) "Kad sam već SRBOMRZAC, onda ću biti i naporan" Šta predsjednik Savjeta roditelja kaže povodom Bajinog koncerta u školskoj sali

Ovo se nije smjelo desiti i više se ne smije ponoviti, poručio je za Srpskainfo Nikola Popović, predsjednik Savjeta roditelja OŠ "Branko Radičević", gdje će se, u sali za fizičko, sutra održati koncert Baje Malog Knindže.

DODIK I BAJA MALI KNINDŽA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Popović priča šta je preduzeo da bi osnovci na Starčevici ubuduće bili pošteđeni ovakvih hepeninga.

Da se razumijemo, nisam ja protiv koncerta, samo smatram da takvom događaju nije mjesto u sali u sklopu osnovne škole – kaže Popović.

Pročitajte još

Osvrnuo se i na istup lidera SNSD u Banjaluci, Vlade Đajića“, koji se predstavlja kao pokrovitelj Bajinog koncerta i poziva djecu da dođu na ovo veče patriotizma.

najava koncerta baje malog knindže
FOTO: DR. VLADO ĐAJIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Baja Mali Knindža, Vlado Đajić
FOTO: MITAR GAČIĆ/YOUTUBE/SCREENSHOT

– Ako sam ja već srbomrzac i antipatriota, kako je Đajić okarakterisao sve koji su protiv koncerta u školskoj sali, dakle, ako sam već srbomrzac, onda mogu biti i naporan i dosadan – kaže Popović.

Objašnajvajući ovaj stav, kaže da je Savjeta roditelja odustao od populističkih poteza, ali da preduzimaju korake, kako se slična situacija ne bi ponovila.

Pišemo dosadne i naporne dopise. Tražimo odgovore. Zahtjevamo izmjenu propisa. Pitamo da li je iko od organizatora Bajinog koncerta tražio dozvolu da kamioni sa binskom opremom prođu kroz školsko dvorište, jer nema drugog prolaza do sale – kaže Popović.

Sportska sala na Starčevici je, podsjećamo, formalno pravno, u sastavu Sportskog centra “Borik”, gradske javne ustanove, koja upravlja sa još 4 dvorane u Banjaluci .

Osnovna škola Branko Radičević
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Na čelu te ustanove je kadar SNSD Nenad Talić. Talić nije odgovorio na pitanje Srpskainfo da li je organizatorima Bajinog koncerta naplatio iznajmljivanje sale na Starčevici, ili su je “patrioti” dobili džaba.

Iz SC “Borik” je za Srpskainfo rečeno da je sala na Satrčevici ustupljena za koncert, jer nijedna druga sala u tom terminu nije bila slobodna.

Predsjednik Savjeta roditelja OŠ “Branko Radičević” se pita, ako je već tako, zašto nisu “zamijenjeni termini”.

-Šta bi falilo nekom ko trenira, da u subotu na trening umjesto o u Borik dođe na Starčevicu, a da u Boriku bude koncert. I ja sam trenirao košarku i dešavalo se da trening bude otkazan dva sata prije početka, pa niko nije pravio od toga dramu – kaže Popović.

On podvalči da je Sportska sala Starčevica, faktički, školska sala za fizičko, jer toj namjeni služi pet dana u sedmici od jutra do mraka.

Uz to, sala se nalazi u sklopu škole i do nje se može doći samo kroz školsko dvorište.

-Tražićemo da se potpiše aneks ugovora o iznajmljivanju sale. U ugovoru piše da se sala, u vrijeme kada nema nastave, može koristiti za sportske aktivnosti, kulturno zabavne priredbe, sajmove. Tražićemo da se briše sve osim sportskih aktivnosti, dakle da se ne dozvoljavaju sajmovi i koncerti – kaže Popović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije