Društvo

(FOTO) Kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu: U igri kiša, snijeg i proljetnih plus 15 stepeni

Poznati meteorolog iz Srbije Nedeljko Todorović, čije su vremenske prognoze veoma cijenjene i u BiH, naveo je kakvo će vrijeme biti u novogodišnjoj noći i prvih deset dana januara.

(FOTO) Kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu: U igri kiša, snijeg i proljetnih plus 15 stepeni
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prema Todoroviću, ne očekuju se ozbiljne snježne padavine u tom periodu, sa toplijim epizodama najavljenim od 11. do 14. decembra, dok bi prva prilika za snijeg u nižim predjelima mogla doći između 20. i 24. decembra.Potom se dotakao i perioda nakon 24. decembra.

– Dakle, procjena za ovu zimu je da će biti nešto malo hladnija nego prethodna. Biće više padavina, znači kiše i snijega. Ali u nekoj od tih epizoda, ako kažem snježnih, zabijeliće se dobro. Nevolja u tome je što niko ne može pouzdano da tvrdi kojeg tog datuma će biti – rekao je Todorović.

On je dodao da dugoročne prognoze nisu baš zahvalne, mada se ljudi bave time, pokušavaju da ih usavrše.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Meteorolog Todorović je kazao da ćemo sigurno uživati u zimskoj čaroliji, a da li će to biti baš u “najluđoj noći” niko za sada ne zna pouzdano.

Pročitajte još

– Kada gledamo 31. decembar odnosno Novu godinu, manja je vjerovatnoća da bude snijega, veća je vjerovatnoća da bude kiše – kaže Todorović.

Uz malo hrabrosti, kaže ovaj meteorolog, on prognozira da će najvjerovatnije od 26. do 29. decembra uslijediti skok temperature, jedan pik do maksimalnih plus 15 stepeni.

– A onda 30. 31. i možda i 1. januara dolazi zahlađenje s kišom, pa sa snijegom – rekao je Todorović, a prenosi Mondo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije