Kultura

(FOTO) MILAN MARIĆ NAJBOLJI GLUMAC Predstava "Edip" osvojila 4 nagrade na festivalu u Rijeci

Predstava Edip po Sofoklu u režiji Vita Taufera zatvorila je Međunarodni festival malih scena u Rijeci u nedjelju 12. maja i osvojila čak četiri nagrade. Milan Marić osvojio je nagradu za najboljeg glumca.

(FOTO) MILAN MARIĆ NAJBOLJI GLUMAC Predstava "Edip" osvojila 4 nagrade na festivalu u Rijeci
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Prema odluci stručnog žirija u kome su bili Helena Buljan, dramska umjetnica iz Zagreba, Bojan Munjin, pozorišni kritičar i Katerina Kocevska, dramska umetnica iz Skoplja, predstava Edip dobila je Nagradu Nenad Šegvić za najbolju predstavu u cjelini.

Kako se navodi u obrazloženju: “Predstava Edip ponajprije sjajnom glumačkom igrom uzbudljivo spaja dramu modernog doba i tragediju antičkog svijeta.”

Prestižne nagrade

Nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu dobio je Milan Marić za ulogu Edipa. Marić je na moderan način i voluminozne energije odigrao tragičan lik iz strarogrčke literature – navodi se u obrazloženju žirija, piše Blic.

Nagradu Nenad Šegvić za najboljeg mladog glumca/glumicu dobio je Joakim Tasić za ulogu glasnika iz dvora. Prema mišljenju žirija: Tasić je minucioznom i koncentriranom igrom, minimalnim sredstvima gotovo dirljivo na scenu donio lik svjedoka jedne velike tragedije.

O Nagradi publike Dalibor Foretić odlučila je publika izjašnjavanjem na ulaznicama kao glasačkim listićima. Ove godine, čak tri predstave imaju istu ocjenu publike 4,81. Među njima je i predstava Edip.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu